Europa League fortsätter ikväll med kvartsfinaler, och det är två lag som imponerat stort hittills som möts på Vicente Calderon. Jag tycker dock ena laget imponerat extra mycket och de får därför mitt tips här.

  • Match: Atlético – Hannover
  • Spel: Atlético -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.725 @ bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21:05

Atlético är riktigt starka hemma på Vicente Calderon och har fyra segrar på sina fem senaste matcher här, förlusten (1-2) kom mot Barcelona. Man har scoren 8-4-2 på hemmagräs i ligan i år, och utan ett uselt bortafacit hade man legat bra mycket högre än den 8:e plats man besitter för tillfället. Något annat som talar för det här spelet är det giftiga anfallsparet Falcao/Adrian, som alltid skapar en jädra massa chanser match efter match. Nu har skärpan inte varit den bästa på slutet men nog ska dessa herrar kunna sänka ett lag som Hannover ikväll. Jag tror det blir full fart från början och Hannover kommer nog få frejda sitt mål första kvarten och försöka rida ut stormen, något jag inte tror man lyckas med.

Saknas i Atlético ikväll gör Diego och Tiago. Tillbaka i truppen är Arda Turan som haft lite skadekänningar i veckan.

Dags för Adrían att sätta en balja idag?

Hannover har jag i ärlighetens namn inte särskilt stor koll på mer än att man ligger precis som Atlético på en 8:e plats i ligan (vi snackar givetvis Tyskland). Och precis som Atlético är man rent bedrövliga på resande fot och har inte lyckats prestera alls. Förvisso slog man Club Brugge och spelade lika mot Standard Liege på bortagräs tidigare i Europa League, men jag vill nog påstå att Atlético är både ett och två snäpp bättre än dessa lag.

Hannover kommer med ett identiskt lag som senaste matchen mot Bayern Munchen (förlust 2-1 där). Enda skillnaden jag kan se är att inte giftiga anfallaren Diof finns med i dagens trupp, kan hända att han är cuplåst.


Atlético har gått som tåget i EL hittills och eliminerat lag som Lazio och Besiktas utan några problem alls. Tränare Simeone har länge uttalat att man satsar rejält på EL och jag tycker inte att Hannover borde vålla några större bekymmer här.

Pengarna tillbaka om Atlético skulle vinna med uddamålet.

Testar även ett målskyttespel på Adrían med 2/10 units, oddset hos unibet ligger på 2.20

/e@sy