Derby på Vicente Calderon när Atlético Madrid och Getafe drabbar samman. När Atlético spelat på hemmagräset i ligan så har det här spelet suttit varje gång och jag tror det sitter även ikväll. Haka på!

  • Match: Atlético – Getafe
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:45

Atlético Madrid är inne i en ganska negativ trend med två raka förluster i bagaget inför kvällens derby. Näst senast fick man stryk på Mestalla mot Valencia med 2-0 och sedan har man även en torsk i Europa League nu senast mot Academica med 2-0. Förlusten i Portugal är dock inte mycket att orda om då man vilade alla nyckelspelare till just den här matchen. Kikar vi på lite siffror när Atlético spelar hemma i ligan så har matcherna gått över linan 2,5 mål varje gång, 4-0, 4-3, 2-1, 2-1 och 3-1 har matcherna slutat. Man öser verkligen på framåt och visar samtidigt inte upp samma fina defensiv som man haft tidigare.

Inga avbräck alls i hemmalaget ikväll och man kommer mönstra en riktigt stark elva.

Trolig startelva:

Courtois, Juanfran, Mirande, Godin, Luis, Suarez, Gabi, Koke, Turan, Adrian och Falcao.

Bjuder Falcao på show ikväll?

Getafe har agerat väldigt ojämnt hittills i år och har faktiskt tagit fler poäng på bortagräs än på hemmagräset. Man kommer ifrån en riktigt tung förlust mot Real Betis på hemmagräset där siffrorna till slut stannade vid 2-4. Man har fina offensiva spelare tycker jag i Pedro Leon, Diego Castro och Alvaro, men defensivt tycker jag inte man har det lika förspänt där jag anser Alexis och Rafa vara ett ganska svagt mittbackspar. Man kommer nog försöka stå upp mot Atlético ikväll med tanke på att det är ett derby, så jag tror inte man boxar ihop sig i något handbollsförsvar. Detta kan skapa en trevlig match med många chanser åt båda hållen tror jag.

Gavilan är tillbaka i hemmalaget samtidigt som man saknar Abraham.

Trolig startelva:

Moya, Valera, Alexis, Rafa, Torres, Rodriguez, Torres, Leon, Barrada, Castro och Alvaro.


Det kan mycket väl bli så att Atlético fixar den här linan helt på egen hand, det skulle inte förvåna mig med tanke på vad Falcao kan göra en bra dag på gräset. Samtidigt så tror jag även att Getafe mycket väl kan pilla in någon boll med tanke på den offensiv man har, man är även väldigt bra på fasta situationer som man kan utnyttja.

/e@sy