En riktigt härlig cupmatch på Vicente Calderon ikväll när Real Betis gästar Atlético Madrid. Med tanke på all offensiv kraft som finns hos dessa lag tycker jag det finns goda chanser för det här spelet.

  • Match: Atlético – Betis
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Atlético är ingen lätt nöt att knäcka vilket man visat hela den här säsongen i la liga. Man ligger på en andraplats efter Barcelona och har endast tre förluster på kontot. Ingen av dessa förluster har dock kommit på Vicente Calderon där man 10 segrar på lika många försök och en målskillnad på väldigt fina 30-6. Ett otroligt fint facit men samtidigt så har man nästan uteslutande mött lag från den nedre regionen av serien, så jag väljer att inte stirra mig helt blind på siffrorna. Offensivt är det inte mycket att orda om då Falcao med största sannolikhet kommer spela idag, och då är jag ganska övertygad om att hemmalaget hittar nätet idag. Men defensivt tycker jag inte man fått bekänna färg på hemmagräs än, vilket man kommer få göra idag mot ett mycket kontringsstarkt Betis.

Inga direkta avbräck hos hemmalaget och man har starkast möjliga trupp på plats.

Trolig startelva:

Asenjo, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Gabi, Suarez, Koke, Turan, Costa och Falcao.

Betis har imponerat väldiga denna säsong och ligger just nu på en fjärdeplats med endast tre poäng upp till Real Madrid. Tränare Pepe Mel har flera gånger påpekat att Copa del Rey är snabbaste vägen ut till europaspel och man kommer gå för fullt här för att försöka fixa ett bortamål inför returen. Nu måste man verkligen sätta försvarsspelet till fullo om man ska ta en seger ikväll, men just spelet som Atlético spelar på hemmagräs borde passa bortalaget perfekt. Man har sett det så många gånger den här säsongen hur lag efter lag blir bortkontrade av Betis och framförallt av spelare som Ruben Castro och Jorge Molina. Betis gör oftast mål och är nu uppe i 13 raka matcher där man gjort mål, däribland mot både Barcelona och Real Madrid.

Båda Cañas och Beñat är tillbaka idag och dessa två förväntas starta på mitten, väldigt viktigt för Betis!

Trolig startelva:

Casto, Chica, Paulao, Perquis, Nacho, Cañas, Beñat, Perez, Castro, Sevilla och Molina.


Atlético kommer givetvis äga bollen ikväll och det har förmodligen inte Betis mycket emot. Man vet vad man är bra på och klaffar det kan man mycket väl slå hemmalaget på nosen här. Men defensivt tror jag ändå inte att man orkar hålla hela resan ut, men det finns väldigt bra chanser för att man ska pilla in en boll åtminstonde. Senast dessa lag möttes fick vi se en galen match som slutade 4-2 till Atléticos fördel, hoppas på något liknande idag! Ännu en sak som talar för detta spel är att båda lagen troligtvis väljer att ställa andramålisen i buren.

/e@sy