Europaleague och vi beger oss till Vicente Calderon ikväll, hemmagräs åt Atletico Madrid. Ikväll gästas man av turkiska Besiktas som saknar sin målkung i Europaleague spelet. Tycker det lutar starkt åt en hemmavinst och testar ett handikappspel.

  • Match: Atletico – Besiktas
  • Spel: Atletico -1 (3-vägs)
  • Odds: 1.78 @ betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Atletico har en riktigt fin form sedan tränarbytet och har faktiskt bara åkt på pumpen mot Barcelona på slutet, något som man inte kan klandra dom för mycket för. Man har otroligt skickliga spelare framåt i banan och anfallsparet Falcao/Adrian skulle oroa vilket försvar som helst, och givetvis kommer man skapa en hel del chanser ikväll mot ett Besiktas som släppt in fem mål på sina två senaste matcher hemma i Turkiet. Om bara Falcao och Adrian har lite skärpa i sig ikväll så räknar jag iskallt med att Atletico dunkar in minst två bollar här. Man har dessutom visat upp en riktigt bra defensiv på slutet och kommer nog täppa till bra ikväll.

Man har lite skador i truppen men det är endast Diego som jag ser som ett avbräck, resterande kan man klara sig gott och väl utan. Förutom Diego så saknas Assuncao, Arda, Silvio, Lopez och Tiago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besiktas har ett hyfsat lag på papperet och vi hittar faktiskt en del välkända namn i truppen. De jag tänker på främst är då Ricardo Quaresma, Simao Sambrosa (bilden) och Manu Fernandes. Alla tre har spelat i spanska ligan och Simao har dessutom gjort en del säsonger i just Atletico. Men jag känner att samtliga dessa spelare är lite på dekis och har gått till just Turkiet på grund av detta. Formen är inte heller någon höjdare och man kommer från tre raka förluster till kvällens möte.

Till kvällens match får man klara sig utan sin skyttekung i Europaleague Hugo Almeida, som stått för tre baljor i turneringen. Ersättare blir troligvis turken Pektemek som enbart gjort en kasse i EL hittills. I övrigt får man klara sig utan Hilbert (1 mål i EL) och Korkmaz (2 mål i EL).

—————————————————————

Med det spel Atletico visat upp på slutet så ska man kunna blåsa av ett mediokert lag från Turkiet här. Besiktas har bevisligen inte haft något bra försvarsspel på slutet och Falcao/Adrian kommer som sagt komma till riktigt bra lägen ikväll.

Spelar även Adrian som målskytt med 2/10 units, 2 ggr degen betalar betsafe för detta.

/e@sy