Match på Vicente Calderon idag då Atlético Madrid och Espanyol drabbar samman. Två lag som är på jakt efter en europaplats och spelet är givet här!

  • Match: Atlético – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.72 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Atlético Madrid är inne i en bra period och spelade riktigt bra fotboll mot Valencia i EL förra veckan. Det som spökat till det för laget är bortaspelet denna säsong där man gått riktigt knackigt. Men ikväll är man i hemmaborgen och här är man oftast riktigt urstarka. På de tio senaste hemmamatcherna har man faktiskt bara åkt på pumpen mot Barcelona och Real Madrid. Kikar vi på lite målstatistik så brukar man släppa loss ordentligt här och har gått över linan 2,5 mål i fem raka matcher på Vicente Calderon. Med spelare som Adrian, Diego och framförallt Falcao är det ingen högoddsare att man fixar en sjätte raka över 2,5 mål ikväll.

Inga nya avbräck i hemmalaget och man saknar endast långtidsskadade Silvio och Lopez.

Vi lär nog få se måljubel från Falcao idag.

Espanyol liknar dagens motstånd på många sätt tycker jag. Precis som Atlético har man varit katastrofalt dåliga på resande fot i år och skördat störst framgång på hemmaplan. Kikar man till laget så tycker jag även där att det finns många likheter. Man har en otroligt fin offensiv med spelare som Sergio Garcia, Coutinho, Weiss, Uche, Vazquez.. ja listan kan göras lång. Senast stod man för en riktigt fin insats då man verkligen krossade Valencia med hela 4-0 och visade upp ett riktigt fint spel. Kommer man upp lite i närheten av den prestationen så tror jag inte man är helt borta här. Jag tror i alla fall att man sätter en balja på Atlético.

Saknas i bortalaget gör Weiss och Albin som är skadade, i övrigt har man inga avbräck.


Bägge dessa lag vet hur man spelar anfallsspel och besitter otroligt giftiga spelare offensivt. Detta märktes av senast dessa  lag möttes denna säsong, en match som slutade 4-2 till Espanyol. Tror vi har ett målkalas framför oss på Vicente Calderon!

Testar även några målskyttespel:

Coutinho – 4.90 @ unibet – 0.5/10 units

Verdu – 6.25 @ unibet – 0.5/10 units

Falcao – 1.80 @ betsafe – 2.5/10 units

Adrian – 2.55 @ expekt – 1/10 units

Vill även passa på att tipsa om en sak som kanske inte alla har koll på när man spelat ett överspel i en match. Exempel igår när jag hade överspelet i Sevilla – Levante ute som speltips, en match som stod 1-1 efter 29 minuter spelade. I det läget är det väldigt bra om man ”säkrar upp” överspelet genom att livespela på att det inte blir något tredje mål i matchen.

Då väljer man givetvis själv hur man vill säkra upp. Har man då te.x spelat 1000kr på över 2,5 mål till 1.70 i odds så kan man säkra upp så man i alla fall får insatsen på 1000kr tillbaka. I gårdagens fall så stod ”inget mer mål” i 6 ggr pengarna på bet365 efter 1-1. Spelar man då 200kr på ”inget mer mål” så går man +- 0 om matchen skulle sluta 1-1, och givetvis då en liten mindre vinst om det skulle bli över 2,5 mål.

Man kan även livespela en liten större peng så man går plus oavsett hur det går i matchen, men det där reglerar man ju helt hur man känner för det själv. Som sagt något som kan vara värt att tänka på om man följer matcherna man spelat på.

/e@sy