Repris på förra säsongens final av Europa League då Atletico de Madrid och Athletic Bilbao drabbar samman ikväll. Det är fortsatta bekymmer för bortalaget här och jag tror man kommer få det svårt utan sina stora stjärnor.

  • Match: Atl. Madrid – Bilbao
  • Spel: Atl. Madrid -1 (asian)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Atletico fick med sig en pinne i premiären då man spelade 1-1 på bortagräs mot Levante. Jag såg på den matchen och tycker Atletico förde spelet mestadels, dock utan att skapa alltför många farliga chanser faktiskt. Men idag spelar man hemma på Vicente Calderon och här är man inte lätta att tas med vilket man visade förra säsongen. Rent offensivt har man ett riktigt bra lag med spelare som Falcao, Adrian och Turan, där den senare går från klarhet till klarhet i mitt tycke. Vissa frågetecken för Flipe Luis och Juanfran ikväll men enligt spanska tidningar ska dessa iallafall finnas med i matchtruppen.

Tänkbar startelva för Atletico:

Courtois, Filipe Luis, Miranda, Godin, Silvio, Suarez, Gabi, Adrian, Turan, Rodriguez och Falcao.

Dags för "el tigre" att hitta målet nu?

Atheltic Bilbao spelade en helt sinnessjuk öppningsmatch hemma på san mamés där man till slut fick stryk mot Betis med 3-5! Efter att ha legat under med 0-3 hämtade man upp till 3-3 för att sedan släppa in två snabba i slutskedet av matchen. Att man gjorde tre mål framåt var riktigt bra då man saknade Fernando Llorente, men försvarsspelet var bland det sämsta jag sett. Det var väldigt tydligt att man saknade Javi Martinez och Fernando Amorebieta i försvarslinjen. Till dagens match är det inget nytt på tapeten då både Llorente och Martinez fortfarande lämnats utanför truppen, saknas gör även Amorebieta och Aurtenetxe.

Tänkbar startelva för Bilbao:

Iraizoz, Iraola, San Jose, Gurpegi, De Marcos, Ander, Iturraspe, Susaeta, Muniain, Perez och Aduriz.


Ett Bilbao utan Llorente och Martinez är ett bottenlag i la liga i mina ögon. Visst kan man dra ihop en del poäng inför den fanatiska hemmapubliken så man klarar sig kvar, men vi snackar ingen skönare placering i ligan. Nu har man en riktigt tuff bortamatch och jag tror man kommer få det otroligt tufft idag.

Pengarna tillbaka om Atletico skulle vinna med uddamålet.

Lirar även 3/10 units på Falcao som målskytt, finns till 1,95 hos expekt. 

Han kommer få sina chanser mot Bilbaos svaga försvar ikväll och jag tror han hittar målet minst en gång.

/e@sy