Nya San Mamés står som värd för lördagens möte mellan Athletic Bilbao och Levante. Det här är ett spel jag sneglat på under hela veckan och nu trycker jag till ordentligt innan det här bolaget sänker sitt odds. Haka på!

  • Match: Athletic – Levante
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ betsson
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao finns med i den främre träffen av tabellen och ligger just nu femma på 20 inspelade poäng. En helt klart godkänd inledning av baskerna och jag tror man kommer vara med och fajtas om fjärdeplatsen vid säsongens slutskede. Men ska man slåss om en kvalplats till CL så måste bortaspelet bli bättre, där har man inte varit särskilt lyckosamma den här säsongen. Men det är sak samma nu, för den här matchen spelas på nybyggda San Mamés och här är man ruskigt starka. Man är obesegrade på hemmaplan den här säsongen med raden 4-2-0 och en målskillnad på 12-6. Det är full fart från minut ett och inför fanatiska hemmafans spelar det ingen roll hur mycket man leder med, det här laget vill konstant framåt i planen. Nu har man ingen toppstriker i laget och det är väl egentligen det enda som talar emot det här spelet. Men med tanke på alla heta chanser man vaskar fram hemmamatch efter hemmamatch så ska man bara gå över den här linan mot ett uselt Levante.

Athletic fick lite skadebekymmer mot Atlético senast men det handlar om mittback Laporte samt ytterback Balenziaga som är tveksamma till spel, även ytterback Moran är avstängd här. Inga nya avbräck framåt så där kan man mönstra ett starkt lag.

athletic2

Levante har levt på en stor portion tur så här långt och att man placerar sig som åtta är ett rent mirakel. Man är oftast utspelade i sina matcher, men på något vis så lyckas man få en billig straff eller så får motståndarlaget ett rött kort så poäng kan inkasseras. Jag har tyvärr sett Levante en hel del den här säsongen och den enda matchen där jag tycker att man spelat bra var i förlustmatchen mot Real Madrid (2-3) där man åkte dit på övertid. Annars har man som sagt åkt runt på stöldturné och den turen man haft måste vara förbrukad nu. Senaste omgången så spelade man mot Granada och då fick man återigen chansen från straffpunkten efter ett märkligt domslut, men den gången missade man straffen och istället fick man 0-1 i baken på övertid. Man har inte släppt in överdrivet många mål men det kan man tack målvakt Navas för som varit omänsklig i början på säsongen. Det har alltså ingenting med en bra backlinje att göra, för chanser släpper man till på löpande band.

I bortalaget ser det ut som Ángel och Pallardó missar den här matchen på grund av skador, även mittback David Navarro är ett frågetecken.


Det här känns helt klart som lördagens bästa spel och betssonsticker ut med sitt odds 1,72 på det här spelet, övriga bolag som jag kikat hos ligger kring 1,55-1,65. Jag tror oddset kommer sjunka så passa på att fynda nu, blir maxspel för min del!

/e@sy