Kval till Europa League i afton och vi tar oss till de norra delarna av Spanien för att bevittna Athletic Bilbao mot Inter Bakur. Gästerna från Azerbajdzjan har redan två kvalomgångar i Europa League innanför västen, men det lär knappast hjälpa till dagens match mot betydligt tuffare motstånd.

  • Match: Athletic – Inter Bakur
  • Spel: Athletic -2 (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Athletic Bilbao har inte spelat någon tävlingsmatch ännu denna säsong, så det här blir alltså det första riktiga testet för Valverdes mannar. Men något riktigt test tror jag inte det blir trots allt, då baskerna ska vara flera nummer större än dagens motstånd. Valverde tar dock uppgiften på fullaste allvar och det gäller att komma igång nu då seriepremiären hemma mot Barcelona närmar sig. Truppen som tagits ut till dagens match är riktigt stark där endast ynglingen Williams saknas framåt i planen. Men skyttekungen Aduriz finns med och det är högst troligt att han startar uppe på topp. Ser vi till baskernas träningsmatch så här långt så har det blivit en vinst, en förlust och tre oavgjorda resultat. Men det har roterats friskt i dessa matcher och dessutom har motståndet varit tuffare än dagens.

Athletic_200x200

Inter Bakur håller till i huvudstaden i Azerbajdzjans till vardags och har slagit ut två lag för att ta sig till den här kvalomgången. I första omgången ställdes man mot albanska Laci, där Inter Bakur till slut tog sig vidare på bortamål, 1-1 på bortaplan följdes upp av 0-0 på hemmaplan. Efter detta var det dags för isländskt motstånd i form av Hafnarfjordur. Vinst med 2-1 på bortaplan följdes där upp av en 1-2 förlust på hemmaplan, vilket innebar förlängning. Där drog Inter Bakur de längste strået men det ska nämnas att laget spelade med en man mer efter matchminut 55. Ingen ont om varken Laci eller Hafnarfjordur, men dagens motstånd är betydligt tuffare. Nya San Mames är en tuff arena att komma till och jag tror detta möte avgörs redan i afton.

Vi testar en insats strax under medel på Athletic -2 där det är pengarna tillbaka på en tvåmålsseger för baskerna.

/e@sy