Match på nya San Mames under lördagen och en mycket fin sådan då Villarreal besöker Athletic Bilbao i den 23:e omgången av La Liga. Athletic har spelat riktigt bra den senaste och speciellt på hemmaplan där man alltid höjer sig ett par snäpp. Villarreal, å andra sidan, har inte alls imponerat på mig trots den fina tabellplaceringen och det ligger till grund för mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Athletic – Villarreal
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 2,04 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao har spelat riktigt fint den senaste tiden och två raka segrar har tagit laget förbi Celta Vigo och upp på en 6:e plats i tabellen. En plats som innebär Europa League nästa säsong och vill man åt mer så är det endast en seger som gäller idag, då just Villarreal placerar sig på sista CL-plats 10 poäng framför baskerna. Men något annat än vinst finns aldrig på San Mames där Athletic alltid öser på framåt under 90 min. Det fick vi verkligen se prov på i senaste hemmamatchen mot Eibar som Athletic vann med hela 5-2 till slut. Laget stora anfallsstjärna Aduriz stod självfallet för ett par mål i den matchen, men det är så många andra som kan göra det för Athletic i dessa dagar, även fast Raul Garcia går skadad. Någon att hålla koll på är givetvis ynglingen Williams som haft en fantastisk säsong så här långt. Kikar vi till spelet på hemmaplan så har Athletic Bilbao gått över 1,5 mål i fyra av de fem senaste.
Hos hemmalaget stryker vi Ibai och Raul Garcia som går skadade. Inte heller avstängda De Marcos kommer till spel. Garcia och De Marcos är avbräck men samtidigt finns det lämpliga ersättare. Viktigt att Iturraspe är tillbaka!

Athletic_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig alltså på en fjärdeplats i ligan, med endast tre poäng upp till Real Madrid. Men jag är faktiskt inte imponerad av det spel som den gula ubåten visat upp den här säsongen och tror att de blir av med sin fjärdeplats till antingen Sevilla eller Athletic innan säsongen är över. Hemmaplan är inget att snacka om, där har Villarreal spelat många bra matcher och normalt sett är man väldigt starka på El Madrigal. Men kikar vi till spelet på resande fot så tycker jag att laget haft en del tur den senaste tiden och under säsongen. Två insläppta senast mot Espanyol (2-2) i en ganska jämn match och innan det var man det klart sämre laget mot både Deportivo (2-1) och Sociedad (2-0), men lyckades krångla sig hem med tre poäng i bagaget. Kikar vi ytterligare två bortamatcher tillbaka så blev det förlust mot både Getafe (0-2) och Barcelona (0-3). Så nej, jag tycker inte alls att Villarreal imponerat, speciellt inte på bortagräs.
Hos gästerna stryker vi Samu García, Adrián López, Eric Bailly och Pina. Enda riktiga avbräcket är Bailly som jag tycker varit lagets bästa försvarare den här säsongen.


Athletic stod för en mäktig uppvisning mot Eibar på hemmaplan senast och jag tror det blir fullt ös framåt här. Sen lördagsmatch mot ett topplag borde innebära ett kokande San Mames som eldar på laget. Minst två hemmamål blir mitt spel och en något tyngre insats åker in!

/e@sy