Riktigt fin måndagsmatch idag då Athletic Bilbao och Villarreal drabbar samman på nya San Mamés. Som vanligt när Athletic spelar på hemmagräs blir det vilda västern och det gynnar mitt spel i matchen.

  • Match: Athletic – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao placerar sig på en sjundeplats i nuläget och det är en inledning som jag tror man är hyfsat nöjda med. Man har inte alls imponerat på resande fot men man ska komma ihåg att Athletic är ett helt annat lag hemma på San Mamés. Här är man obesegrade den här säsongen och man bjuder ofta upp till bra matcher som är väl värda att se. Senast på hemmagräset spelade man 1-1 mot Valencia och det var en match som man borde haft tre poäng i. Man slutar aldrig anfalla och det finns inte på kartan att man skulle vara nöjda med ett oavgjort resultat på hemmagräset, oavsett vilket motstånd som står på andra sidan. Detta innebär ju givetvis att man även blottar sig defensivt och kvällens motståndare kommer nog inte vara sena att utnyttja detta.

Ibai Gomez och Kike Sola missar kvällens match på grund av skador, men det finns gott om offensiva spelare som kan ersätta.

athletic2

Villarreal har gjort det långt över förväntan hittills och parkerar på en fjärdeplats just nu. Helt klart välförtjänt då man spelat en otroligt fin och offensiv fotboll. Endast en förlust har det blivit så här långt och den kom i senaste bortamatchen mot Betis (0-1). Man har varit ganska målsnåla på resande fot på slutet och har inte släppt in särskilt många mål. Men idag tror jag varken att man håller nollan eller går mållösa från planen. Man har riktigt kvicka spelare i Gio dos Santos och Jonathan Pereira, något jag tror jag kan passa bra mot Athletic som har en del tröga backar. Det kommer dyka upp väldigt många kontringsmöjligheter idag och då kommer det blixtra till från den gula ubåten.

Hos bortalaget stryker vi idag den skadade trion Jokic, Farinós och Paulista.


Athletic kommer alltid ut hårt på hemmaplan och det finns ingen anledning till att tro annat idag. Med hemmafansen i ryggen blir man alltid lite övermodiga och det tror jag kan komma att straffa sig mot Villarreal. Tycker det är svårt att tippa vinnare i den här matchen men många mål tror jag vi får se. Bet365 erbjuder 1,80 för över 2,5 mål och det får sig en insats strax över medel.

Testar även ett sidospel i matchen med en tv-slant:

San José målskytt – 11,00 @ bet365- 0,5/10 units

Mikel San José är riktigt stark i huvudspelet och så fort det blir en fast situation högt upp i planen så finns han inne i smeten. Han har redan gjort två mål den här säsongen och är helt klart värd en liten slant till det höga oddset.

/e@sy