Athletic Bilbao träningsspelar i kväll mot Valladolid från den spanska andraligan. Valladolid har tappat en del tunga namn från förra säsongen och ser inte alls lika starka ut i år. Enkel seger för baskerna?

  • Match: Athletic – Valladolid
  • Spel: Athletic -1 (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao har, i vanlig stil, inte förstärkt särskilt mycket. Laget plockar som bekant bara in spelare med baskiskt ursprung och då är marknaden väldigt begränsad. Men laget har inte heller tappat några tyngre namn, så alla spelare vet vart man har varandra. Elustondo (Sociedad) och Eraso (Leganes) är två nyförvärv, men troligtvis inga namn som vi får se i en startelva längre fram. Högerback Iraola lämnade för spel i USA och det är väl det enda lilla minuset i truppen, trots att jag tycker De Marcos är betydligt bättre på den positionen. Kikar vi till träningsmatcherna för Athletic så har laget hunnit med fyra stycken så här långt, med facit en vinst, en förlust och två oavgjorda. Laget har ändå träningsspelat mot respektabelt motstånd och det känns aningen lättare emot idag. Senast blev det 1-1 mot seriekollegan Betis i en match som även var jämn chansmässigt.

Athletic_200x200valladolid_180x180

Valladolid halkade ner i Segundan inför förra säsongen och satsade rätt hårt på att ta sig tillbaka direkt. Laget var länge med i toppen av tabellen men fick till slut finna sig i att vara kvar i andraligan ännu en säsong. Givetvis påverkar detta spelartruppen där flertalet intressanta namn försvunnit. Bergdich, Jeffren, Victor Perez, Oscar Diaz, Sastre, Valiente och Pena är bara några av alla spelare som försvunnit. Sedan har laget även tappat två målvakter i Javi Varas samt Raul Fernandez. I dagsläget har Valladolid en väldigt tunn trupp med endast 16 man, så värvningsansvarig har en del att göra i klubben. Ingen träningsmatch spelad så här långt och det lär krävas en del sådana för att få ihop laget känns det som.


Valladolid har som sagt tappat en del tunga namn och det lär dröja innan laget spelat ihop sig ordentligt. Athletic har i princip samma trupp som förra säsongen och har otroligt bra statistik mot just Valladolid genom åren. Vi testar Athletic -1 (asian) med en mindre slant här!

/e@sy