En hel del stolpe ut i gårdagens spel från spanska ligan där både Cordoba och Granada släppte in sena mål. Men chans till revansch idag när Athletic Bilbao gästas av Valencia hemma på San Mames. Hemmalaget saknar sin viktigaste kugge i försvaret idag och det gör att jag tror på Valencia.

  • Match: Athletic – Valencia
  • Spel: Valencia (inget spel vid kryss)
  • Odds: 2.01 @ betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao har visat fin form på slutet och hade fem raka ligavinster innan det tog stopp mot Sevilla (0-2) på Ramon Sanchez Pizjuan förra helgen. Baskerna stod för en bra insats mot Sevilla, men två tidiga mål i baken orkade man aldrig hämta in. Nu väntar ytterligare tufft motstånd när Valencia kommer på besök till San Mames. Athletic har inte varit som bäst på hemmaplan under säsongen, men man har nu tre raka hemmasegrar i ryggen där Rayo (1-0), Real Madrid (1-0) och Almeria (2-1) besegrats. Förutom storförlusten hemma mot Barcelona (2-5) så har försvarsspelet varit bra på hemmagräset, och det tycker jag är mycket tack vare mittback Laporte som är ruskigt talangfull. Men idag får vi inte se någon Laporte då fransmannen är avstängd, vilket är ett hårt avbräck. Förmodligen går Gurpegi in som ersättare och han håller inte alls samma klass.

Förutom Laporte stryker vi även skadade duon Muniain och Iturraspe. Muniain har kommit igång bra på slutet och är ett avbräck framåt. Iturraspe har dock varit borta en längre period.

Athletic_200x200Valencia_200x200

Valencia har gjort en bra säsong så här långt och placerar sig på en fjärdeplats just nu, samma antal poäng som femman Sevilla. Men Valencia har en match mindre spelad och har därför chans att rycka ifrån med tre poäng, i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen. Valencia kommer från ett oavgjort resultat mot Villarreal (0-0) hemma på Mestalla i senaste omgången. Valencia skapade ett par heta lägen för att kunna avgöra matchen, men på det stora hela var det ingen topprestation av laget. Matchbilden idag tror jag dock kan passa Valencia utmärkt, som har en del kontringsskickliga spelare i laget. Athletic brukar alltid kliva på framåt hemma på San Mames och det har jag förhoppningar om att gästerna ska kunna utnyttja.

Kapten Parejo är avstängd idag vilket givetvis är ett avbräck. Men Parejo är ingen kontringsspelare så det behöver inte betyda allt för mycket just idag. Förutom Parejo stryker vi även Gayà och Enzo Pérez som går skadade.


Två formstarka gäng där jag tycker det är fördel Valencia när Laporte nu saknas i hemmaförsvaret. Valencia har en större bredd i truppen och det hoppas jag fäller avgörande när matcherna nu duggar tätt. Valencia blir mitt spel och jag plockar insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy