Spännande match på San Mamés ikväll då Valencia gästar Athletic Bilbao. Här blir det oftast full fart framåt och det tycker jag passar bra till mitt spel i matchen.

  • Match: Athletic – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,74 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao ligger på en femteplats i detta nu och det får ses som en bra start på den här säsongen. Något som dock inte var bra var den senaste insatsen i ligan då man förlorade på bortagräs mot Granada med 2-0. Man vaskade knapp fram några chanser alls och Granada vann fullt rättvist måste man säga. Men Athletic är ett helt annat lag på hemmagräset och när man har sina fans i ryggen så tar man alltid i lite extra. Men samtidigt som man får extra stöd från läktaren så tänker man lite väl mycket offensivt. Athletic har ingen bra backlinje och den blir inte bättre av att lämnas helt själv i kontringar.

I hemmalaget kommer inte Ekiza, Balenziaga, Kike Sola eller Ibai Gomez till start.

Tänkbar startelva: Iraizoz, Laporte, San José, Gurpegi, Iraola, Rico, Benat, Susaeta, Ander Herrera, Muniain och Aduriz.

Athletic1

Valencia har inte imponerat särskilt mycket på mig hittills denna säsong men man ligger ändå på en sjätteplats med samma poäng som kvällens motståndare. Man har tre raka segrar i ligan och dessutom plockade man en vinst i Europa League tidigare i veckan när man var på besök i Ryssland. Trots att man hållit nollan i två raka matcher i ligaspelet så tycker jag att just försvarsspelet sett väldigt darrigt ut inledningsvis på säsongen, man ska även komma ihåg att man mött Granada och Rayo i dessa matcher. Idag kommer hemmalaget fylla på rejäl med folk i anfallen och då tror jag verkligen inte att Valencia får hålla någon nolla.

Hos gästerna stryker vi Piatti, Bernat, Diego Alves och Joao Pereira, även ett frågetecken för Pabón.

Tänkbar startelva: Guaita, Barragan, Costa, Mathieu, Guardado, Banega, Fuego, Fede, Canales, Feghouli och Jonas.


Förväntar mig full fart från start här och framförallt från hemmalaget då som kommer ha fansen i ryggen. Men detta är inte alltid positivt och jag kan tycka att Athletic ibland blir lite övermodiga på hemmaplan. Över 2,5 mål i matchen känns som ett bra spel och vi lägger en insats strax över medel på detta.

Testar även spel på hemmalaget över 1,5 mål i matchen till 1,93 hos betsson- 3/10 units.

/e@sy