Mycket fin match på nya San Mames denna söndag då Athletic Bilbao tar emot Valencia. Hemmalaget har laddat för den här matchen hela veckan och ska ses med bra chans mot ett Valencia som spelat Champions League tidigare i veckan.

  • Match: Athletic – Valencia
  • Spel: Athletic
  • Odds: 2,35 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Athletic Bilbao har haft en tung start på säsongen och placerar sig först på en 18:e plats i tabellen. Inte godkänt på något vis, men jag är övertygad om att det här laget kommer klättra uppåt framöver. Spelschemat har varit tufft inledningsvis då laget stött på både Villarreal, Barcelona och Real Madrid, vilket inneburit tre förluster. Nu är det lite enklare motstånd denna gång och på hemmaplan växer baskerna sig ett snäpp större. Precis som hos Valencia så hade Athletic en europamatch tidigare i veckan, men det är absolut inget som stör. Athletic spelade med ett b-lag mot Alkmaar där både Aduriz och Raul Garcia hoppade in med dryga halvtimmen kvar. Aduriz nätade för baskerna i den matchen och han befinner sig i en väldigt bra form för tillfället. Athletic kommer från ett mållöst derby mot Sociedad på bortaplan, men det var en match där jag tycker att Valverdes mannar blev rånade på segern.

Hos hemmalaget finns det inga större avbräck då Boveda, Aketxe, Ibai Gomez, Muniain och Ramalho går skadade. Inga spelare som har en given startplats trots att det finns en del speltid registrerat på de tre förstnämnda.

Athletic_200x200Valencia_200x200

Valencia har inte alls imponerat denna säsong och det känns som laget ska vara ganska nöjda med en 8:e plats med tanke på hur spelet sett ut. Jag tycker man varit illa ute flertalet gånger, men lyckats krångla sig ur med poäng i fickan. Laget kommer från en 1-0 vinst hemma mot bottenlaget Granada och Valencia släppte till en hel del chanser där. Dessutom spelade laget Champions League tidigare i veckan på bortaplan mot Lyon (1-0), vilket lär ha tagit på krafterna. Till skillnad från Athletic så spelade Valencia sina bästa spelare och inte heller den prestationen var något att skryta om, då Lyon bland annat hade 21-6 i målchanser. Bortaspelet har funkat sådär för laget som bara gjort ett mål på bortaplan hittills, och det lär inte räcka med ett mål här.

En del defensiva bekymmer hos gästerna där vi fortsatt stryker målvakterna Ryan och Alves. Inte heller GayaAbdennour och Enzo Perez kommer till spel.


På hemmaplan är Athletic mycket starka och laget har laddat för det här mötet hela veckan nu. Valencia har inte imponerat trots att poängen trillat in och matchen mot Lyon kan sitta i benen här. Jag går på ettan och slänger in en medelinsats.

/e@sy