Helspanskt möte i Europa League i afton då Athletic Bilbao tar emot Valencia hemma på nya San Mames. Athletic på hemmaplan brukar innebär full fart framåt och med ett tveksamt försvar hos Valencia tror jag på minst två hemmamål idag.

  • Match: Athletic – Valencia
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,96 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao har visat styrka på slutet och klättrat upp till en sjätteplats i La Liga efter tre raka segrar. Anfallsspelet har varit riktigt bra då laget gjort sammanlagt nio mål framåt på dessa tre matcher. Man hade förvisso en del bekymmer med Marsielle i förra omgången av Europa League, men nu väntar ett motstånd som Athletic har väldigt bra koll på. Athletic knäppte nämligen Valencia på näsan för tre omgångar sedan i ligaspelet, då på Mestalla där baskerna till slut kunde segra med 3-0. Valencia var det bättre laget i den matchen fram tills tre snabba mål i slutet av matchen, men vi ska komma ihåg att Athletic roterade friskt i det mötet. För det första är det hemmaplan för Athletic idag, där man är otroligt starka, och för det andra kommer inte Valverde rotera runt en massa. Truppen han tagit är ur väldigt stark och han vill nog gärna resa till Valencia med ett bra resultat i ryggen.
Williams går fortfarande skadad och det är självklart ett avbräck framåt, även fast det finns väldigt bra ersättare. Positivt att Iturraspe är tillbaka efter en skadefylld säsong. Tveksamt dock om han får starta den här matchen.

Athletic_200x200Valencia_200x200

Valencia har spelat upp sig en smula mot slutet och placerar sig just nu på en 11:e plats i La Liga med åtta poäng upp till den sista europaplatsen. Förmodligen för långt upp med andra ord, vilket innebär att Europa League är lagets chans att rädda den här säsongen. Totalt 10-0 på Rapid Wien i förra omgången är givetvis starkt, men nu väntar ett betydligt tuffare motstånd. Ser vi till de delar i spelet som förbättrats hos Valencia så är det utan tvekan anfallsspelet, där Paco Alcacer varit riktigt bra på slutet. Men på San Mames kommer mycket handla om försvarsspelet och där ser jag tyvärr inte många förbättringar även fast den gamla försvarsspelaren Gary Neville tagit över. Det är otroligt virrigt stundtals och det kommer inte hålla mot ett Athletic Bilbao som kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.
Inga större avbräck hos Valencia där Bakkali saknas på grund av skada och inte heller målvakt Alves finns med i matchtruppen.


Anfallsspelet är alltid i fokus när Athletic spelar på hemmaplan och det lär inte bli någon ändring på det idag. Valverde vill åka till Mestalla med ett bra resultat i ryggen och det är ett gyllene tillfälle att ordna detta San Mames mot ett defensivt svagt Valencia. Hemmalaget över 1,5 mål spelas med en medelinsats och sedan fyller vi möjligen på om startelvan ser riktigt bra ut.

/e@sy