Sändag och lunchmatch som vanligt, och denna helg spelas den på San Mamés där Athletic Bilbao tar emot Valencia. Athletic brukar vara svårspelade på hemmagräset men har nu två raka storförluster här. Jag skippar 1×2 och går istället på ett annat spår. Häng på!

  • Match: Athletic – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Athletic Bilbao ligger på en 14:e i tabellen just nu och man har faktiskt bara fem poäng till godo på Mallorca som ligger under strecket. Formen är inte särskilt god hos laget trots att man lyckades vinna senast på bortagräs mot Osasuna med 1-0. En vinst som man knappast förtjänade men fotboll handlar om att göra mål och det gjorde Athletic den här gången. Innan den vinsten hade man tre raka förluster där två av förlusterna kom på San Mamés med ganska stora siffror, 0-4 mot Espanyol och 1-3 i derbyt mot Sociedad är inga siffror som hemmapubliken vill se igen. Men man går väldigt hårt framåt på hemmagräset och det straffar sig mot lag som kan spela kontringsfotboll. Offensivt är Athletic bra, men defensivt finns det verkligen mycket kvar att fila på.

Hemmalaget har Iñigo Pérez, Gurpegui och Galarreta skadade här, dessutom är Ander Herrera avstängd.

Valencia åkte som bekant ur Champions League och det gäller nu för laget att knipa fjärdeplatsen så man får vara en del av CL även nästa säsong. Formen är väl sådär måste jag säga och två insläppta mot både Zaragoza och nu senast mot Levante är inte bra alls. Nu gör man ändå lite mål framåt och därför har man tagit poäng i sex raka matcher här på slutet. Det finns ett brett register av offensiva spelare i det här laget och jag är inte direkt oroad att man ska gå mållösa mot Bilbao som har ett av seriens sämsta försvar. Man har fortsatt en del backbekymmer och det är inget man vill ha mot ett framåtstormande Athletic på San Mamés.

Mittbackar Rami och Ricardo Costa missar den här fajten, missar gör även Guardado som är avstängd.


Väldigt svår match att tippa utgången av och därför väljer jag istället att gå på ett överspel. Två lag med bra offensiv och mindre bra defensiv borde öppna för det här spelet tycker jag. Insatsen blir en bit över medel.

/e@sy