Returmöte av Europa League där vi har 2-2 från första mötet mellan Torino – Athletic Bilbao. Idag tar vi oss till San Mames och med en spetsad trupp tycker jag hemmalaget ska ses med bra chans att vinna matchen.

  • Match: Athletic – Torino
  • Spel: Athletic
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao har haft en svag säsong så här långt och kommer få inrikta sig på att säkra ett nytt kontrakt i La Liga istället för sikta mot europaplatserna. Europa League kan därför bli en räddning på säsongen för Athletic och deras fantastiska fans. Nu brydde sig inte tränare Valverde särskilt mycket i första mötet då han valde att lämna Balenziaga, Aduriz och Susaeta hemma i Bilbao. Men med tanke på det överraskande resultatet för ett b-betonat Athletic så har laget nu en mycket bra chans att avancera vidare i turneringen. Formkurvan pekar även uppåt då baskerna bara har en förlust på de nio senaste tävlingsmatcherna. Helgen bjuder inte på någon längre bortamatch då det vankas derby mot Eibar och det tror jag innebär en stark elva.

Hos hemmalaget stryker vi Iturraspe och Guillermo som fortfarande går skadade. I övrigt är det en stark trupp som tagits ut där både Aduriz och Susaeta finns med och förväntas starta matchen.

Athletic_200x200torino_200x200

Torino hade kalasform inför matchen mot Athletic hemma i Italien och jag var övertygad om att man skulle slå tillbaka baskerna. Man var även det bättre laget sett över hela matchen, men jag tycker ändå att italienarna var en besvikelse. Försvarsspelet på 0-1 målet var under all kritik och sedan var det inte speciellt överraskande att Athletic kvitterade på en fast situation, där laget är väldigt starka. Den matchen följdes upp med ett 1-1 resultat borta mot Fiorentina i ligaspelet och det var en match där Torino ska vara glada över en poäng. Torino saknar någon större rutin från europaspel och det tror jag betyder en del i sammanhanget. Sedan är San Mames en mycket svår arena att besöka, trots att Athletic inte imponerat överdrivit mycket här under säsongen.

Hos gästerna stryker vi idag Marco Benassi som skadat sig under veckan. I övrigt ser det ut att vara samma manskap som i senaste mötet lagen emellan.


Athletic gav verkligen Torino en gratischans att avancera i turneringen då man ställde upp med ett riktigt skitlag i förra veckans möte. Men italienarna tog inte den chansen och när det nu vankas hemmaplan så tror jag knappast hemmatränare Valverde spar på krutet. Han är beroende av varenda vinst inför de egna fansen och ett avancemang i Europa League är ett steg i rätt riktning. Vi testar en hemmaseger med mindre insats och fyller på om elvorna ser extra bra ut.

/e@sy