Full pott i gårdagens spel från Spanien och nu tar vi sikte mot måndagens enda match från La Liga, på nya San Mames där Athletic Bilbao tar emot nykomlingarna Sporting Gijon. Baskerna är riktigt hemmastarka och Sportings fina bortafacit hittills har varit mer tur än skicklighet. Minst två hemmamål ska vi få se!

  • Match: Athletic – Sporting
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao har inte haft någon större lycka åtta omgångar in i La Liga, då laget placerar sig först på en 17:e plats med åtta inspelade poäng. Men söker vi lite förklaringar till detta så kan vi börja med att kika på de fyra förluster som laget har. Hemmaförluster med uddamålet mot Barcelona (0-1) och Real Madrid (1-2) är inget som man ska skämmas över. Inte heller en bortaförlust mot Villarreal (1-3) är något att gräva ner sig över. Förutom dessa tre matcher så har Athletic haft två baskiska derbyn på bortagräs, detta mot Eibar (0-2) och Sociedad (0-0). På hemmaplan är laget riktigt starka och det tycker jag att man visade både mot Getafe (3-1) och Valencia (3-1). Målformen är det inte heller något fel på då laget gjorde två mål i bortamötet mot Deportivo (2-2) senast, direkt efter man tvålat dit Valencia hemma. Så fem mål på de två senaste matcherna, dessutom blev det två mål i veckans EL-match mot Partizan (2-0). Räkna med ett riktigt hungrigt hemmalag och jag tror knappast att Valverde kommer vila några spelare här.

Valverde har en riktigt stark trupp till sitt förfogande där vi endast stryker skadade mittfältarna Mikel Rico och Iturraspe. Sedan tidigare har vi även Muniain på skadelistan då han gått korsbandsskadad en längre tid, men nu är på väg tillbaka.

Athletic_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är som sagt nykomlingar i La Liga och har öppnat ganska hyfsat med en 15:e plats och nio insamlade poäng. Lite oväntat så har laget samlat på sig sju av dessa nio poäng på resande fot, men det är inget som jag tar med i beräkningarna här. Jag såg både vinstmatchen mot Deportivo (3-2) och även senaste bortavinsten mot Espanyol (2-1), vilket var två rån. Laget var totalt tillbakatryckta mot Deportivo och mot Espanyol räddade man en straff i matchen, för att sedan avgöra på övertid. Dessutom har inte nykomlingarna stött på några tyngre gäng på bortaplan ännu, vilket kan bli ett rejält uppvaknande här. Athletic kommer i anfallsvåg på anfallsvåg hemma på San Mames och är man inte välorganiserade i försvarsspelet så kan det rinna iväg till slut. Vi ska nämna det att Sporting Gijon släppt in 10 mål på de fem senaste omgångarna, vilket vittnar om ett inte allt för stabilt försvarsspel.

Hos gästerna stryker vi för dagen båda anfallarna Carlos Castro och Antonio Sanabria. Det ger Sporting mindre krut framåt vilket jag tror innebär att man blir ännu mer tillbakatryckta. Förstakeepern Cuellar är tillbaka från skada och sägs vara tillräckligt fit för att spela. Men frågan är om han får starta en sådan här tuff bortamatch lite ringrostig.


Jag hade räknat med ett lägre odds här, vilket vi även ser att övriga bolag har. Athletic har kört över både Valencia och Getafe på hemmaplan och ska så även göra mot Sporting Gijon. Bra målform hos baskerna och med en glödhet Aduriz framåt ska vi kunna få se två hemmamål här. Tung insats!

Vi testar även två målspel till på hemmalaget:

Athletic över 2,5 mål – 3,25 @ bet365 - 1,5/10 units

Athletic över 3,5 mål – 7,00 @ bet365 - 0,5/10 units

/e@sy