På San Mamés spelas idag en match utan någon som helst betydelse mellan Bilbao och gästande Sparta Prag. Hemmalaget har redan presenterat sin startelva och därför går jag på ett målskyttespel här.

  • Match: Bilbao – Sparta Prag
  • Spel: Llorente målskytt
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbaos tränare Bielsa har alltså redan släppt startelvan mot Sparta Prag i kväll och den ser ut på följande vis:

Fernandez, Toquero, Ramalho, Aymeric, Castillo ,Iturraspe, San Jose, Martinez, Muniain, Lopez och Llorente.

Fernando Llorente får alltså starta sin blott tredje match för säsongen och mycket pekar på att han får spela tiden ut idag. Givetvis är han inte i någon toppform med tanke på allt bänknötande, men att det är en kapabel herre vet vi alla. 30 mål förra säsongen på 47 matcher är siffror som talar sitt tydliga språk. Men säsongen började inte bra för Llorente och alla rykten kring hans vilja att lämna klubben gjorde att han ganska snabbt hamnade i Bielsas frysbox, och där har han suttit ett bra tag nu.

Men han har börjat tina en aning nu med 90 minuter mot Deportivo, 90 minuter mot Shmona och senast fick han 45 minuter på Camp Nou. Mot Shmona i Europa League senast var han dessutom planens bästa med ett mål och en assist i 2-0 vinsten, så han verkar fortfarande ha det i sig trots allt. Nu är det match hemma på San Mamés och jag tror Llorente gärna skulle vilja göra ett par mål här för att få över publiken på sin sida, för just nu är han inte särskilt populär hos hemmafansen. Matchen saknar betydelse och det betyder att Sparta Prag kommer rotera en del i elvan, vilket givetvis också Bilbao gör. Men framåt i banan tycker jag Bilbao trycker ut ett starkt lag idag då Muniain, Martinez och Lopez finns strax bakom Llorente.

Han kommer få sina lägen och det gäller bara att trycka dit dom.

Lirar även Llorente att göra minst två mål till skyhöga 9,50 hos bet365 – 1,5/10 units spelas där.

/e@sy