Vi beger oss mot nya San Mames ikväll där Athletic Bilbao tar mot Sevilla i det första mötet utav två i Europa League. Det brukar bli offensiv fotboll på San Mames och med Laporte på skadelistan hos hemmalaget så tror jag på mål i det här mötet. Häng på!

  • Match: Athletic – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao har stått för en helt klart godkänd säsong så här långt då laget placerar sig på en 6:e plats i La Liga och tagit sig fram till kvartsfinal i Europa League. Med åtta poäng till godo på Malaga utanför europaplatserna kan nu Athletic därför fokusera fullt ut på Europa League, med start på San Mames ikväll. Det är alltid full anfallsorder inför de egna fansen och för att Athletic ska avancera fram till en semifinal så tror jag att man behöver ett bra resultat inför returen på Ramon Sanchez Pizjuan. Så vi kan räkna med ett offensivt hemmalag idag och med Williams tillbaka så har Athletic ett sylvasst anfall. Det såg även bra ut mot Granada i helgen om vi kikar till den offensiva biten där 1-1 inte speglar någon matchbild. Men vänder vi på det så är det ett blytungt avbräck att Laporte går skadad och utan honom så tror jag att Athletic får det svårt i detta dubbelmöte. Nu har man ingen mittback som kan mäta sig med Gameiro i en kontringssituation, vilket kan bli lagets fall.
Inga större avbräck hos Athletic förutom Laporte. Troligtvis fortsätter man rotera på målvaktsposten när det kommer till Europa League, vilket givetvis gynnar överspelet.

Athletic_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har inte riktigt stått för en godkänd säsong då laget placerar sig först på en 7:e plats i La Liga, på samma antal poäng som Athletic Bilbao. Spelet på hemmaplan den här säsongen har varit riktigt giftigt med facit 13-0-3 i ligan, men på bortaplan är man fortfarande utan ligavinst och det är man faktiskt ensam om i La Liga. Inte heller i Europa League har man varit särskilt lyckosamma i spelet på bortaplan då det blev förlust mot Molde (0-1) och oavgjort mot Basel (0-0) på sin väg hit. Sevilla har även en tveksam match i ryggen inför detta då det blev en 2-1 förlust på hemmaplan mot Sociedad i senaste omgången. Försvarsspelet var lite darrigt i den matchen och det är ett försvar som kommer ställas på tuffare prov idag. Men anfallsmässigt är Sevilla starka i kontringsspelet och där kan man absolut straffa hemmalaget idag. Få spelare kan matcha Gameiro i en löpduell och man har ytterligare ett par herrar som kan röra på sig när spelet vänder. Kul även att se Llorente vända hem till Bilbao, en joker att slänga in som förmodligen är väldigt sugen på att sänka sin gamla klubb.
Hos gästerna stryker vi idag långtidsskadade Andreolli och Pareja. Två defensiva avbräck. Framåt kan man mönstra ett mycket starkt lag.


Athletic satte full fart framåt mot Granada i helgens ligamatch och det kommer bli samma sak här, för det kvittar vilket motstånd som står på andra sidan. Man vet vikten av att få med sig ett bra resultat inför returen och det tror jag öppnar för lite vilda västern idag. Utan Laporte hos hemmalaget så tycker jag att det är goda möjligheter till minst tre mål idag och jag trycker in en något tyngre insats.

/e@sy