Kanonmatch på nya San Mamés idag när Sevilla gästar Athletic Bilbao. Två lag som krigar om den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen och jag förväntar mig en väldigt tuff och tät match idag. Tycker linan för antal gula kort ligger lite väl lågt här!

  • Match: Athletic – Sevilla
  • Spel: över 5,5 gula kort
  • Odds: 1,72 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao går mot en kanonsäsong och har fjärdeplatsen just nu med ett avstånd på endast tre poäng ner till Sevilla. Det är väldigt viktigt att plocka poäng idag med andra ord, för om man förlorar är Sevilla om på inbördes möten. Man var väldigt nära att resa hem från Barcelona med poäng senast, men fick till slut ge sig med 1-2. Ser vi till korten är inte Athletic något lag som dragit på sig allt för mycket den här säsongen, man snittar bara 2,1 gula per match. Men jag förväntar mig som sagt en väldigt tuff match idag och inför hemmafansen viker inte Athletic en tum i närkamperna . Det finns ett par väldigt snabba herrar i Sevillas anfall och någon gång under matchen kommer man få sätta stopp för dessa. Någon som ligger i farozonen är Iturraspe som spelar på det defensiva mittfältet. Han är inte världens snabbaste spelare och har ofta lite tjuvknep för sig. Sju gula kort har han samlat på sig denna säsong.

Sevilla_200x200Athletic_200x200

Sevilla har kalasform för dagen och har avancerat kraftigt i tabellen på slutet. Ser vi tio ligamatcher tillbaka så har laget skrapat ihop nio vinster och endast en förlust. Man är även framme i semifinal av Europa League där man vann över Valencia med 2-0 i det första mötet utav två. Ser vi till korten hos Sevilla så har man det lite mer kryddat än Athletic under säsongen. Man snittar 3,1 gula kort per match och har även dragit på sig sju röda kort. Det är väldigt utspritt hos Sevilla men precis som hos Athletic så har man ett par herrar på det defensiva mittfältet som är lite extra kortbenägna. Jag tror det kommer bli stenhårt på mitten idag och då ligger både Carrico samt M’Bia i farozonen. Den sistnämnde kan vara otroligt klumpig emellanåt och jag skulle inte alls bli förvånad om han får ett rött kort idag.

Domare i matchen är Alfonso Álvarez Izquierdo, en herre som jag inte är allt för förtjust i. Han har klivit över den här linan i de tre senaste matcherna han dömt, dessutom har han hunnit med att kasta ut två röda kort på dessa matcher. Det har inte varit några tuffare möten han dömt på slutet och här tror jag som sagt att det kommer bli ett ordentligt krig. Det finns stor risk för att det kan balla ur och då är inte Izquierdo rätt man vid pipan.


Det brukar vara riktigt tuffa möten mellan dessa lag och ser vi till de tre senaste matcherna lagen emellan så hittar vi 31 (!) gula kort samt två röda. Dagens tabellplacering lär knappast svalka känslorna och på ett fullsatt San Mamés borde vi verkligen få se minst sex ”ostskivor” idag. Blir en insats strax över medel på det här spelet!

Testar även en del andra kortspel i matchen:

Iturraspe varnad – 2,50 @ betsson- 2/10 units

M’Bia varnad – 2,00 @ unibet- 2/10 units

Rött kort i matchen – 2,95 @ betsson- 0,5/10 units

Iturraspe rött kort – 20,00 @ unibet- 0,25/10 units

M’Bia rött kort – 15,00 @ unibet- 0,25/10 units

/e@sy