Sista matchen på San Mames den här säsongen då Athletic Bilbao tar emot Sevilla under lördagskvällen. Baskerna har fortfarande något att spela för till skillnad mot Sevilla som endast laddar för finalen av Europa League samt Copa del Rey. Jag tror på hemmalaget här som borde vinna med ett par bollar sett till förutsättningarna.

  • Match: Athletic Bilbao – Sevilla
  • Spel: Athletic -1,5
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Athletic Bilbao har stått för en mycket fin säsong och redan nu står det klart att man spelar i Europa League nästa säsong med hela 11 poäng till godo på Sociedad utanför europaplatserna. Men det finns fortfarande något att spela för då femteplatsen i La Liga innebär att man studsar direkt in i gruppstadiet av Europa League medan sjätteplatsen, som Athletic placerar sig på just nu, innebär att man får jobba igenom ett kval. Så givetvis kommer Valverde sätta det bästa laget på planen här, det är även den sista matchen som baskerna gör för säsongen, till skillnad från Sevilla. Formen är även god hos Athletic som kommer in här med poäng i tre raka matcher, uppdelat på två kryss och en vinst. Det är matcher som baskerna dominerat och det hade lika gärna kunnat vara tre raka vinster. Man kvitterade i sista stund mot Levante förvisso, men var det klart bättre laget matchen igenom. Nu är det hemmaplan och här finns det inga avslagna matcher framför en fanatisk publik, dessutom har man revansch att utkräva på Sevilla från Europa League så det lär vara ett taggat hemmalag.
Kikar vi till avbräck så finns det bara defensiva sådana hos hemmalaget när vi stryker Etxeita, Laporte samt De Marcos. Men det mesta handlar om det offensiva på San Mames för Athletic och där finns samtliga spelare tillgängliga.

Athletic_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har även dem stått för en riktigt bra säsong måste vi säga, om vi då bortser från ligaspelet där man säkerligen siktat högre än en sjundeplats. Det är redan klart att laget kommer sluta sjua i tabellen och det borde blåsa bort större delen av den motivation som krävs för att rubba Athletic på bortagräs. Sevilla har större matcher på gångLiverpool väntar redan på onsdag och sedan är det Barcelona som står för motståndet nästa söndag. Emery har vilat en massa spelare i ligamatcherna på slutet och ställt ut en mindre stark elva, vilket jag förutsätter att han även gör här. I senaste omgången blev det hela 4-1 i baken i derbyt mot Granada och vi vet ju att Sevilla är flera snäpp sämre på resande fot, där man fortfarande saknar ligaseger denna säsong.
Kikar vi till skadorna i truppen så saknar man backarna Andreolli, Tremoulinas, Mariano, Fazio, Figueiras samt Pareja. Hoppar vi vidare till mittfältet så går Reyes och Krohn-Dehli skadade. Vidare så kommer Emery vila både Banega, Gameiro samt Vitolo. Konoplyanka har börjat träna med laget igen men är tveksam till start. Totalt kan alltså 12 spelare lämnas hemma. Tuffa papper!


Det här är en match som Athletic vill vinna av många olika anledningar och jämför vi matchtrupperna så är jag ganska övertygad om att man kommer göra det. En tyngre slant åker in på Athletic -1,5. Detta ska man lösa med ett par bollar!

/e@sy