Matcher mitt i veckan från Spanien där vi idag bjuds på ett baskiskt derby i form av Athletic Bilbao – Real Sociedad. Hemmalaget har mycket god form för dagen och vi börjar se det gamla hemmastarka Athletic nu. Här löser man två mål!

  • Match: Athletic – Sociedad
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao hade en tuff start på säsongen men har ätit sig in mer och mer när vi nu går mot slutet. Laget placerar sig på en 8:e plats för tillfället och helt plötsligt så har laget chans att nå europaspel till nästkommande säsong.  Formlösa Villarreal har sju poäng till godo på baskerna när vi nu har 15 poäng kvar att spela om. Givetvis blir det tufft att springa om den gula ubåten, men vi kan räkna med att Athletic kommer gå hårt för det. Laget har alltid varit otroligt starka hemma på San Mames men det grusade lite i början på säsongen. Men mot slutet har man hittat formen inför de fanatiska hemmafansen med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste hemmamatcherna. Senast på San Mames var det Getafe (4-0) som kördes över rejält efter bland annat två mål från måltjuven Aduriz. Mycket folk förväntas besöka matchen idag och det lär tända hemmaspelarna lite extra.

Skadeläget börjar ljusna hos hemmalaget som får tillbaka både Iturraspe och Balenziaga till den här matchen. På skadelistan hittar vi Muniain samt Etxeita.

Athletic_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad kan inte vara nöjda med säsongen då laget placerar sig på en 13:e plats just nu med noll chans på europaspel eller ramla ur. Med inget kvar att spela för så kan det vara svårt att hitta den extra tändningen som behövs, speciellt i en sådan här match. Gästerna hade en liten streak för ett tag sedan med tre raka vinster, men nu har man inte vunnit på fem raka matcher. Senast spelade man 0-0 hemma mot ett otroligt skadeskjutet Villarreal, och det är just på hemmaplan som poäng brukar trilla in. Laget har samlat på sig 39 poäng så här långt och 29 av dessa har inkasserats hemma på Anoeta. Raden 1-7-8 på resande fot är inget som imponerar. Nu har Sociedad ganska fin statistik i det här derbyt den senaste tiden, men med dagens förutsättningar så tror jag att man får det tufft.

Inga större skadebekymmer hos gästerna som får tillbaka Zaldua från skada i kväll.


Athletic har mest att spela för i kvällens derby och hemmaplan är ytterligare något som pekar till lagets fördel. Jag tror man sätter högsta fart från start här och sköljer över Sociedad. Hemmalaget över 1,5 mål testas med en insats strax under medel.

/e@sy