Baskiskt derby på nya San Mames idag då Athletic Bilbao gästas av formstarka Real Sociedad. Athletic höjer sig alltid ett par snäpp på hemmaplan och jag tror man löser två mål idag med glödheta Aduriz i spetsen.

  • Match: Athletic – Sociedad
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,88 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Athletic Bilbao placerar sig på en 8:e plats i ligan och har en väldigt bra form för dagen skulle jag vilja säga, trots att det blev en 4-2 förlust borta mot Real Madrid senast. Det är inte många som åker till Bernabeu och plockar poäng så det behöver baskerna absolut inte skämmas över. Innan den förlusten hade man tre raka matcher med poäng då Eibar (5-2), Getafe (1-0) och Villarreal (0-0) stod för motståndet. Derbyt mot Eibar var en riktigt stark prestation och precis som då så tror jag att Athletic kommer höja sig idag och kliva på ordentligt i det offensiva. Det ska nämnas att Athletic spelade match i Europa League tidigare i veckan, men trötta ben kommer inte finnas på hemmaplan inför fanatiska fans. Man har en glödhet Aduriz uppe på topp och med både Susaeta och Williams tillbaka så ser det riktigt bra ut framåt.
Etxeita, Sabin, Eraso, Mikel Rico och Ibai Gomez kommer inte till spel idag. Absolut inga tyngre avbräck!

Athletic_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad är som sagt formstarka och har klättrat upp till den 10:e plats med tre raka segrar i ryggsäcken. Väldigt stark av laget ska sägas, men samtidigt så är varken Betis (2-1), Espanyol (5-0) eller Granada (3-0) några tyngre motståndare. Jag tycker fortfarande att Sociedad har en ganska svag grupp som har en förmåga att vika ner sig när det går tungt, som i bortamatchen mot Sporting Gijon där man fick stryk med hela 5-1. Tungt tror jag även det kommer bli idag då Athletic kommer föra spelet och skölja över ”La Real”, vilket jag tror passar gästerna väldigt illa. Och även fast resan till San Mames inte är speciellt lång så har Sociedad stått för en hel del tveksamma insatser utanför Anoeta. 3-3-6 på bortaplan under säsongen med 21 insläppta mål är något som inte imponerar.
Hos gästerna stryker vi Martinez, Canales, Agirretxe, Navas och Granero som alla går skadade.


Athletic visade verkligen i derbyt mot Eibar vilka som är kungar i Baskien, och det tror jag man visar även här. Man höjer sig alltid ett par snäpp på hemmaplan och jag tror inte att EL-matchen tidigare i veckan spelar någon som helst roll. Två viktiga spelare tillbaka i offensiven och dessa tillsammans med Aduriz löser två mål åt oss. En något tyngre insats åker in!

/e@sy