Riktigt laddat möte på nya San Mames i afton dit Real Madrid tagit sig för att möta Athletic Bilbao. Baskerna slängde ut ett b-lag mot Villarreal i den förra omgången för att vara ordentligt förberedda här. Men hjälper det? Jag är kluven och skippar 1×2 till förmån för ett kortspel. Häng på!

  • Match: Athletic – Real Madrid
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Börjar vi med att kika på lagens kortsnitt hittills denna säsong så hittar vi 10 gula kort hos Athletic, vilket blir ett snitt på exakt 2,5 kort per match. Hos Real Madrid hittar vi 6 gula kort, vilket ger snittet 1,5 kort per match. Inte särskilt högt med andra ord, men lagen har inte spelat några matcher av den här karaktären än så länge. Ser vi till förra säsongens möte på San Mames så blev det 7 gula kort mellan dessa lag, i en match som Athletic vann med 1-0. Gången innan det blev det 1-1 i Baskien, så vi kan nog vänta oss en väldigt tuff och tät match även idag.

Athletic_200x200realmadrid_200x200

Athletic har som bekant bara spelare med baskiskt ursprung i laget, och i regel så gillar man inte Real Madrid i dessa trakter, speciellt inte i Athletic där stoltheten verkligen finns kvar till 100% och lite till. Det märks från läktarhåll när marängerna kommer på besök då publiken eldar upp spelarna till max, och det lär bli samma visa idag. Räkna med att Aduriz kommer stånga sig blodig på topp, med den förra Atletico Madrid-spelaren Raul Garcia bakom sig, som alltid är hetlevrad när Real Madrid är på andra sidan. Dessa spelare viker inte en tum i duellerna och jag tror faktiskt vi får se ett varsitt kort på båda dessa herrar idag.

Hemmalaget måste spela på gränsen för att rubba Real Madrid och det tror jag inte domare Mateu Lahoz kommer tillåta ikväll. Samtidigt så tror jag att publiken kommer påverka honom att dra upp kortet för gästerna när tvivelaktiga situationer uppstår. Det verkar även vara något speciellt mellan just Athletic och Lahoz, då han visat det röda kortet i de fyra senaste matcherna han dömt baskerna, och det är väl inte helt omöjligt att vi får se ett rött kort även idag.


Det känns lite som den här matchen kan gå hur som helst, både på 1×2 och över/underspel. Men något vi kan räkna med är att det smäller ute på planen och att Athletic laddat extra för den här matchen. Vi slänger in en insats strax över medel på över 6,5 kort i matchen!

Hos Unibet räknas korten som följer: gult = 1 kort, rött = 2 kort, maximala antalet kort per spelare 3.

Spinner även vidare på korten och testar ett sidospel:

Raul Garcia blir varnad – 2,00 @ unibet - 5/10 units

/e@sy