Den här matchen startar först på söndag när Athletic gästas av Real Madrid. Men med risk för att oddset kommer sjunka väldigt mycket så gäller det att vara snabb här.

  • Match: Athletic – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (asian)
  • Odds: 1,87 @ pinnacle
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00 – 14/4

Athletic Bilbao har precis avslutat sin match mot Sevilla där det blev torsk med 2-1 efter ett sent mål från hemmalagets Alvaro Negredo. Man stod upp bra annars tycker jag och insatsen hade gott och väl kunnat räcka till en poäng. Men nu får man alltså vända hemåt utan poäng och dessutom med en bunt avstängningar till den här matchen mot Real Madrid. De Marcos, Aduriz och Gurpegui har för många gula kort och blir inte med här, dessutom är Laporte avstängd efter ett rött kort mot Sevilla. Dessutom linkade Iraola av planen med en skada och skulle det vara allvarligt är det väldigt tråkiga nyheter för Athletic då han är en av de bättre i laget. Avbräck för både defensiven och offensiven och jag ser inte hur man ska orka stå emot Real Madrid här oavsett vad ”marängerna” väljer att trycka ut för elva.

Real Madrid valde att vila en del spelare i senaste ligamatchen mot Levante, en match som man väldigt smärtfritt vann med 5-1 efter hela 27 avslut mot mål. Man spelar en CL-retur i Turkiet imorgon och det är ett möte som man nog redan avgjort och som bara ska spelas av. Man har 3-0 att gå på från första mötet och det innebär att turkarna måste in med fem mål om Real skulle pilla in en kasse, något som jag ser som helt omöjligt. Real Madrid har inga större skadebekymmer och man har ju en bredd i truppen som verkligen räcker och blir över för att åka till San Mamés och göra slarvsylta av ett vingklippt Athletic. Även gynnsamt för Real som lirar CL på tisdag och får många dagars vila inför den här matchen som är först på söndag. Detta vinner man!


De Marcos och Aduriz har tillsammans stått för 18 av 34 mål hittills denna säsong och det är verkligen en underdrift att säga att det är ett hårt avbräck för offensiven. Nu ska Llorente traska runt uppe på topp och det ser ut som den forna skyttekungen glömt bort hur man spelar fotboll nu för tiden. Laporte och Gurpegui är två spelare som förmodligen hade startat den här matchen i vanliga fall och det är verkligen inte bra för defensiven när man äntligen har hittat någorlunda rätt där. Skulle dessutom Iraolas skada vara såpass allvarlig att han inte kan vara med här så trycker jag in ännu mer på det här spelet.

/e@sy