Real Betis inleder med en av de svåraste bortamatcherna man kan tänka sig när man åker till Baskien för att möta Athletic Bilbao. Men hemmalaget har otroligt tuffa avbräck och det osar skräll!

  • Match: Bilbao – Betis
  • Spel: Betis DNB (draw no bet)
  • Odds: 3,00 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao har det ganska kaotiskt i klubben just nu då det verkar som lagets stora stjärnor Javi Martinez och Fernando Llorente är på g att lämna. Efter ett möte i fredags dök det upp ett stort antal fans med banderoller och sånger för att vädra sitt missnöje över dessa spelares tänkta ”flykt” från klubben. Detta till följd innebar att varken Martinez eller Llorente tränade med laget idag (lördag) och kommer heller inte till start i morgondagens möte mot Real Betis. Tränare Bielsa tog beslutet för att inte störa resten av laget i deras uppladdning inför premiären.

Givetvis är detta riktigt tungt för Bilbao som även saknar Fernando Amorebieta, Jon Aurtenetxe och inte minst Iker Muniain. Det är lagets alla tre stora stjärnor som saknas och Bilbao har inte en särskilt bred trupp.

Vart tar Llorente vägen nu?

Real Betis har tappat en hel del spelare inför den här säsongen och inte heller värvat särskilt mycket. Men kikar vi på en lista så är det inte särskilt tongivande spelare som man har tappat.

In:
Salvador Agra, Olhanense 
Rubén Pérez, Atlético Madrid 
Joel Campbell, Arsenal 
Juan Carlos, Braga 
Paulao, St. Etienne

Ut:
Jefferson Montero, Villarreal 
Isidoro
Ustaritz, Athletic Bilbao 
Roque Santa Cruz, Manchester City 
Iriney Santos, Granada
Iñaki Goitia, Mirandés
Ezequiel Calvente, Freiburg 
Juanito Calahorro, Alcorcón
Javier Matilla, Real Murcia 

Har dålig koll på spelarna man värvat in måste jag erkänna, är väl ingen värvning som sticker ut direkt. Kikar vi på spelare som lämnat så är det väl främst strikern Santa Cruz som kanske saknas, han stod trots allt för 7 mål förra säsongen, men jag tycker inte det är något blytungt tapp för Betis. Vidare så försvann Iriney till Granada, men det enda han stod för förra säsongen var 12 gula kort. Man har kvar många tongivande spelare från förra säsongen och speciellt Rubén Castro blir intressant att kika på efter en väldigt bra försäsong. Han stod för imponerande 17 mål förra säsongen och kan mycket väl upprepa det i år.


Ett Bilbao utan Martinez, Llorente och Muniain är ett bottenlag i la liga, det är ingen som helst tvekan om den saken. Man är väldigt starka på hemmaplan och det är väl det enda som är positivt inför den här matchen. Betis har goda chanser till att knipa minst en poäng nu och jag tycker vägen till en seger ser mycket möjlig ut. Alternativt kan man spela x2 här till 1,90 hos nordicbet, men jag väljer att chansa lite med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat. Medelinsats är det som gäller!

/e@sy