Dags för returmöte i Copa del Rey där Real Betis reser till San Mamés för en av de svåraste bortamatcherna man kan tänka sig. Bortalaget har 1-0 med sig från första mötet och trots den dåliga formen så har man en vettig chans till avancemang.

  • Match: Athletic – Betis
  • Arena: San Mamés
  • Matchstart: 19:30
  • Väder: Lite regn under dagen men uppehåll vid matchstart, runt 13 grader.

athletic2

Athletic Bilbao var lite illa ute i den första omgången av cupen då man ställdes mot Celta Vigo och fick stryk på bortagräs med 1-0. Men man är erkänt starka på San Mamés där man vände rejält på steken och vann med hela 4-0, detta efter bland annat två mål från en fantastisk Muniain och ett av Susaeta. Man är i ett exakt liknande läge idag då det blev torsk mot Betis med 1-0 för en vecka sedan, och visst kan man vända även på den här steken. Men både Muniain och Susaeta går skadade idag och det är ett hårt slag mot offensiven. Även fast De Marcos och Ibai Gomez är riktigt bra ersättare så har man inte alls samma förmåga att slå sin gubbe på kanterna.

Tre senaste i cupen:

Betis 1-0 Athletic
Athletic 4-0 Celta Vigo
Celta Vigo 1-0 Athletic

Skador/avstängningar: Muniain, Susaeta

Cupstatistik:

Hörnor för: 15 (5 per match)
Hörnor emot: 8 (2,7 per match)

Gula kort: 7
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Carlos del Cerro Grande

domarecerrogrande

Ligastatistik:

Gula kort: 45 (5 per match)
Röda kort: 3

Carlos del Cerro Grande tillhör den lilla klick av spanska domare som jag tycker är helt ok faktiskt. Nu hade han en riktigt tuff dag på jobbet när han dömde GranadaSevilla (11 gula) för drygt en månad sedan, men det var också en match som innehöll en del opolerat spel. Svävar sällan iväg med korten och ett snitt på fem gula per match är inte alls särskilt högt. Linan ligger på 6,5 kort (2,00 @ bet365) just nu och den tror jag att vi kliver under. 

………………………………….

betis1

Real Betis ligger som jumbo i ligan och har inte vunnit en match där sedan 29:e september, då Villarreal slogs tillbaka med 1-0 på hemmagräs. Därför var det en väldig lättnad att vinna över Athletic förra veckan och även fast det var en cupmatch så är det viktigt att få in segerkänslan i laget. Men i ligamatchen därefter så blev det ytterligare en förlust då Osasuna (1-2) kunde smita ifrån Benito Villamarin med tre poäng. Inte alls särskilt rättvist då Betis skapade otroligt många heta lägen och även missade en straff, men laget har inte medvind just nu. Nyförvärvet Leo Baptistao visade att han kommer tillföra mycket till de grönvita och jag tror Athletic får se upp när spelet vänder idag.

Tre senaste i cupen:

Betis 1-0 Athletic
Betis 2-2 Lleida
Lleida 1-2 Betis

Skador/avstängningar: Vadillo, Verdú, Nosa, Xavi Torres, Braian Rodriguez

Cupstatistik:

Hörnor för: 20 (6,7 per match)
Hörnor emot: 10 (3,3 per match)

Gula kort: 6 (2 per match)
Röda kort: -


Så som Athletic spelat på slutet så ska man vara favoriter i det här mötet, man var även det bättre laget i första mötet lagen emellan. Men Muniain och Susaeta är lagets kanske två bästa spelare offensivt och utan dessa är det inte alls säkert att detta rinner iväg likt den senaste ligamatchen mot Almeria (6-1). Betis lär spela otroligt defensivt då man har en 1-0 ledning att gå på, och det finns ingen anledning att lyfta upp laget såvida man inte ligger under med 2-0.

——————————————————–

Med den matchbild jag förväntar mig så tycker jag att ett hörnspel på hemmalaget kan vara intressant här. Man anfaller mycket efter kanterna och utan Muniain och Susaeta så tror jag man söker mer inlägg än att försöka utmana inåt i plan. Hemmalaget över 7,5 hörnor (1,72 @ bet365) och Athletic först till 9 hörnor (2,20 @ bet365) kan vara två tänkbara spel, sedan tror jag även vi kommer gå över 2,5 mål (1.725 @ bet365) i den här matchen.

Mitt tips: 2-1

Kommentera gärna hur ni spelar själva i denna match!

/e@sy