Söndagen bjuder på match från nya San Mames då Athletic Bilbao tar emot Rayo Vallecano. Baskerna vilade nyckelspelare i EL-mötet mot Torino och kommer gå stenhårt för vinst här. Tror det kommer svänga rejält och med lite skärpa i avsluten ska vi kunna få se en del mål.

  • Match: Athletic – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Athletic Bilbao har gått knackigt under säsongen och placerar sig först på en 14:e plats i tabellen. Det har varit för många matcher och det har stått ganska klart att truppen inte håller för detta. Nu var det Europa League tidigare i veckan och man får säga att baskerna gjorde det riktigt bra som fick 2-2 borta mot Torino. Athletic gick inte alls in för matchen och vilade bland annat både Susaeta och Aduriz framåt. Defensivt valde man dock att spela viktige Laporte och den unga fransmannen får som vanligt dra ett hästlass bakåt. Med returmöte i både EL och Copa del Rey framför sig så kommer det slita hårt på de lagdelar där det inte roteras. Athletic har dessutom en usel hemmaform med fyra förluster och ett kryss på de fem senaste hemmamatcherna. 13 mål har man släppt in på dessa matcher.

Inga större problem hos hemmmalaget där vi stryker skadade Iturraspe. Man väljer även att lämna Kike Sola, Aurtenetxe och Guillermo utanför truppen.

Athletic_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har gått som förväntat hittills denna säsong och parkerar på en 12:e plats i nuläget med 26 inspelade poäng. Prestationerna är väldigt ojämna och det är alltid svårt att veta vart man har laget. Man är väldigt beroende av att passningsspelet sitter för dagen, annars är Rayo ett mycket sårbart lag. Spelet bygger på stort bollinnehav och när man envisas med att spela sig ur samtliga situationer så gamblar man högt. Fixar man att spela sig ur pressen från Athletic här så finns alla möjligheter till tre poäng på San Mames. Men tappar man boll så kan det straffa sig rejält. Jag tror att Athletic kommer sätta en relativt hög press i jakt på tre poäng och det borde öppna upp matchen.

Inga större problem hos gästerna som lämnar Miku, Aquino, Insua, Cobeño, Abdoulaye Ba, Raúl Baena och Adrián Embarba utanför truppen.


Athletic hungrar efter en hemmaseger och jag förväntar mig ett mycket taggat hemmalag här. Men det har varit lite krampaktigt spel på San Mames på slutet och jag tänker inte alls räkna bort Rayo som stod för en mycket fin prestation mot Villarreal senast. Högt tempo kommer det bli och chanser kommer definitivt att dyka upp. Sen hoppas vi att siktet är inställt så vi får se minst tre mål i matchen. Insats strax över medel!

/e@sy