Match på San Mamés idag då Rayo Vallecano gästar Athletic Bilbao i årets sista omgång. Hemmalaget har imponerat stort på hemmagräs den här säsongen och man ska ses med riktigt bra chans här.

  • Match: Athletic – Rayo
  • Spel: Athletic -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao hade jag högt upp inför den här säsongen då man bland annat värvade två bra spelare i Benat och Kike Sola. Fast nu har Benat varit bänkad väldigt många matcher och Kike Sola har haft enorma skadebekymmer, men trots detta så placerar sig alltså baskerna på en fjärdeplats. När man fick lägga förra säsongens tjafs åt sidan och började om på ny kula så visar man vilket hjärta och karaktär det finns i det här laget. Man kanske inte har de mest eleganta spelarna i ligan, men man kan vara säker på att spelarna springer tills dom stupar match efter match. Speciellt på hemmagräset öser man på och man är tillsammans med Barcelona och Atlético de enda lagen i ligan som är obesegrade på hemmaplan. Men det är inte bara kämpatakter hos det här laget, utan man spelar även en förbaskat bra fotboll för tillfället. Muniain har tagit ett efterlängtat kliv i sin utveckling och jag har aldrig sett killen spelat en bättre fotboll än vad han gör för tillfället. Sedan tycker jag även man gjort en kanonvärvning i Mikel Rico som tillsammans med Iturraspe gör ett kanonjobb på defensiva mittfältet.

Hemmalaget har tveksamheter kring mittback Laporte i den här matchen, i övrigt har man inga nya avbräck.

athleticmuniain

Rayo Vallecano fick sälja alla sina storstjärnor inför den här säsongen och har som väntat fått det väldigt tufft. Man placerar sig som nästjumbo för tillfället och är det lag i la liga som släppt in flest antal mål, nämligen 38 stycken på sina 16 matcher. Man försöker printa in ett spel i klubben som liknar det spel som Barcelona har, med väldigt stort bollinnehav där man försöker spela sig ur samtliga situationer. Det är ett spel som kommer bli effektivt när det väl sitter, men för tillfället är man väldigt långt borta från detta. Man tappar boll på väldigt dumma ställen och det är ofta man åker på kontringar där man tappat folk väldigt högt upp i banan. Det är ingen tillfällighet att man dragit på sig en massa gula och röda kort, för man får helt enkelt lov att sätta stopp för motståndarna. Till dagens match har man dessutom två avbräck i defensiven då mittback Arbilla går skadad och vänsterback Nacho är avstängd efter ett rött kort senast. Det tvingar tränare Jemez till att pussla om lite där ynglingen Saul förmodligen går tillbaka ett steg och spelar mittback.

Förutom dessa två avbräck så saknar man även den skadade trion Seba Fernández, José Carlos och Larrivey.


Jag tycker inte det ska vara något snack om saken här då Athletic är riktigt hemmastarka och gärna vill stärka sin fjärdeplats gentemot Villarreal och Sociedad innan man går till lite vila. Spelar därför en insats strax över medel på att hemmalaget vinner med två bollars marginal här till 1,825 hos bet365. Skulle Athletic vinna med uddamålet så innebär det insatsen tillbaka.

/e@sy