Kvällens La Liga avslutar vi på nya San Mames där Athletic Bilbao gästas av Rayo Vallecano. Som alltid brukar det bli bra fart på den här arenan och med en hel del defensiva avbräck så ligger överspelet nära till hands. Här trycker vi till!

  • Match: Athletic – Rayo
  • Spel: över 3 mål (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao spelade Europa League i torsdags där man föll på hemmaplan mot Sevilla med 2-1 och har nu ett knepigt läge inför returen på Sanchez Pizjuan. Det lär därför bli en del roterande i dagens match men det spelar mindre roll tycker jag, för på San Mames är det alltid full fart framåt som gäller. Baskerna fick endast 1-1 i senaste hemmamatchen mot Granada men det är ett resultat som knappast speglar matchbilden. Athletic styrde det mesta av spelet och borde haft en 2-0 ledning med sig in i pausvilan, men Aduriz kunde inte förvalta som straffspark. Oavsett vilket lag man ställer på planen idag så är man giftiga framåt och har alla möjligheter att skada ligans absolut sämsta försvar, det är det inget snack om. Men utan Laporte så har inte heller Athletic något vidare försvar och det tycker jag har visat sig på slutet med en del insläppta mål. Lägg till en match i benen och jag ger Rayo goda möjligheter till att hjälpa till med överspelet.
Förutom Laporte stryker vi även Eraso, Ibai och Sabin hos hemmalaget.

Athletic_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano är inblandade i bottenstriden och har endast tre poäng till godo på Sporting Gijon och Getafe under strecket. Man reser till San Mames och är säkerligen nöjda med ett oavgjort resultat, men då får man söka något annat än 0-0, för den här matchen lär inte sluta mållös. Rayo har som jag redan nämnt ligans absolut sämsta försvar med 63 insläppta mål över 31 matcher, vilket nästan är exakt två insläppta per match. Men kikar vi offensivt så har man gjort 43 mål framåt, vilket bland annat är fyra fler än fjärdeplacerade Villarreal, så kapacitet i anfallet finns. Man har även gjort lite mål på slutet där det blivit poäng mot Eibar (1-1), Granada (2-2) och nu senast en derbyvinst mot Getafe (2-2). Men återgår vi till det defensiva så kommer man bli hårt ansatta idag och det är stora problem att båda Tito och Llorente saknas, två av lagets absolut bästa försvarsspelare.
Förutom Tito och Llorente har Rayo en väldigt lång skadelista, men många av dessa har varit borta en längre period och ska inte räknas som några större avbräck.


Det offensiva är alltid i fokus på San Mames och jag tror det kan bjudas på ett litet målkalas ikväll. Två offensivt skickliga lag som saknar sin bästa försvarsspelare. Vi trycker in en tyngre insats och tar pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy