Vinna eller försvinna är det som gäller för Athletic Bilbao när man ställs mot Porto i den fjärde omgången av Grupp H. Om man lyckas plocka tre poäng eller inte låter jag vara osagt, men jag tror vi kan få se en del mål när baskerna trycker upp tempot.

  • Match: Athletic – Porto
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,12 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Athletic Bilbao är illa ute efter en mindre lyckosam start på europaspelet. Efter tre omgångar så parkerar man sig som jumbo i Grupp H med endast en inkasserad poäng. Det var en poäng som kom i den första omgången mot Shakhtar (0-0), efter detta har man två raka förluster mot BATE (1-2) samt just Porto (1-2). Visst kan man krångla sig vidare i turneringen även fast man skulle kryssa här, men det är ett scenario som jag kan lova att baskerna inte tänker på just nu. Laget vill gå ut och vinna den här matchen inför ett fullsatt San Mames, något annat finns inte i skallen hos spelarna. Jag tror det innebär ett våldsamt tempo i den här matchen vilket det nästan alltid är när Athletic spelar på hemmaplan. Men en våldsam offensiv kommer innebära att man även blottar sig bakåt, vilket kan vara väldigt farligt mot ett lag som Porto. Jag tycker inte baskernas försvarsspel varit allt för vasst inledningsvis på den här säsongen och man kunde mycket väl fått ett par bollar till i baken mot Porto. Avbräck offensivt idag då Aduriz tvingas kasta in handduken på grund av skada. Men hans tilltänkta ersättare Guillermo gjorde mål i Portugal senast och är nog väldigt sugen på att visa upp sig. Med Muniain och Susaeta på kanterna så lär han få sina chanser idag.
Förutom Aduriz så stryker vi även skadade Aketxe.

Athletic_200x200porto

Porto har imponerat i Champions League så här långt och toppar gruppen på sju poäng, vilket innebär att man är obesegrade så här långt. Det blev vinster mot BATE (6-0) och Athletic (2-1), sedan spelade man även oavgjort Shakhtar (2-2). 10 mål framåt hittills och det skvallrar lite om vilken offensiv det här laget besitter. Tello, Jackson Martinez, Brahimi, Oliver Torres, Quintero och Quaresma är en hyfsad samling anfallsspelare som portugiserna har. För gästernas del så tror jag att man gärna spelar av den här matchen på ett lugnt vis där man säkerligen är nöjda med en poäng, men man kommer inte bestämma tempot här. Man kommer få hårt tryck på sig och det öppnar givetvis upp för kontringar. Tello hade ingen större lycka under sin sejour i Barcelona, men han är skapt för att spela den här typen av matcher. Det är få som matchar den snabbheten och här får hemmalagets försvarslinje se upp. Men det är som sagt inte bara Tello man ska hålla reda på, även trollgubben Brahimi är otroligt svårfångad när han sätter fart.
Inga större bekymmer hos Porto som reser till Baskien med ett mycket starkt lag.


Det kommer vara fantastisk stämning på San Mames i kväll och jag tror även att tempot kommer vara fantastiskt högt. Hemmalaget måste plocka en trepoängare och det borde bjuda in till en väldigt svängig match. Testar därför spel på minst tre mål i matchen med en insats strax under medel.

/e@sy