Vi tar oss till nya San Mames i afton där det bjuds på fotboll från Europa League mellan Athletic Bilbao och gästande Partizan. Jag tror att hemmalaget ordnar en seger här, men oddset är inte speciellt lockande för detta. Vi hugger istället ett hörnspel på baskerna, som brukar storma fram längs kanterna på hemmaplan!

  • Match: Athletic – Partizan
  • Spel: Hemmalaget över 6,5 hörnor
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao toppar just nu Grupp L på sex pinnar, framför just Partizan som har samma antal poäng. Men gruppen är mycket jämn och baskerna kan absolut inte ta ut något avancemang i förskott. Det innebär att Valverde förmodligen kommer trycka ut en stark elva till dagens match, och då gillar jag verkligen det här spelet. Hemma på nya San Mames är baskerna väldigt anfallsglada och allt som oftast tar de sig fram längs kanterna. Med nickstarka herrar i både Aduriz och Raul Garcia så gör man även helt rätt i detta. I bortamötet mot Partizan, som baskerna vann med 2-0, var det väldigt många anfall som gick längs kanterna och ett mål kom till på just det viset, när Raul Garcia nickade in ett inlägg.

Athletic_200x200150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG

Kikar vi till hur många hörnor Athletic skapat på hemmaplan i ligan ser vi följande siffror: Gijon (9 hörnor), Valencia (10 hörnor), Real Madrid (6 hörnor), Getafe (12 hörnor), Barcelona (2 hörnor). Det är alltså bara mot Real Madrid och Barcelona som laget inte ordnat över 6,5 hörnor i ligaspelet, men ikväll ställs man inte mot den typen av motstånd. Baskerna kommer äga väldigt boll i detta möte och gästerna lär säkerligen försöka försvara sig på bästa vis för att sedan sticka iväg på kontringar, precis som man gjorde i bortamötet mot Augsburg (3-1). Tyskarna hade ett ordentligt tryck på Partizan i den matchen med 64% bollinnehav och 10 hörnor. Liknande siffror tror jag på ikväll för Athletic.

Jag hade förväntat mig en lite högre lina här och tror vi får se över 6,5 hörnor från hemmalaget idag. Men den här typen av spel är alltid lite chansartade så vi håller oss till en insats strax under medel.


Blir även ett par sidospel i matchen till intressanta odds:

Athletic över 7,5 hörnor – 2,75 @ unibet – 1/10 units

Aduriz mål på nick – 5,00 @ unibet – 0,5/10 units

Raul Garcia mål på nick – 8,00 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy