Baskiskt derby idag då Athletic Bilbao och Osasuna drabbar samman. Jag har det helt klart för mig i den här matchen och mitt spel får sig en tyngre insats. Ta rygg!

  • Match: Athletic Bilbao – Osasuna
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,77 @ betsson
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao hade ingen rolig fjolårssäsong men har startat den här säsongen på bästa vis. Segern i öppningsmatchen mot Valladolid var riktigt stark och jag tycker att spelet såg mycket lovande ut. Värvningarna av Benat och Kike Sola är otroligt bra och ju längre säsongen lider desto bättre kommer baskerna bli tror jag. Muniain fick göra det avgörande målet mot Valladolid och där har vi en spelare som jag tror kommer bli viktig för Athletic den här säsongen, förutsatt att han mognar till sig och fokuserar på fotbollen till 100%.

Hemmalaget får tillbaka anfallaren Aduriz från avstängning här och det blir intressant att se om han får starta istället för Kike Sola, vilket som har Athletic två riktigt bra anfallare. Saknas gör förstakeepern Iraizoz och även mittback Ekiza som båda skadade sig i premiäromgången.

bilbaofans

Fansen till Athletic har en spännande säsong framför sig!

Osasuna hade ingen trevligt öppningsmatch då man fick stryk mot Granada på hemmagräset med 1-2. Granada kostade till och med på sig att bränna en straff och dessutom så borde bortalaget haft ytterligare en straff i matchen. Laget från Pamplona uppträdde väldigt tamt och det fina försvarsspelet från förra säsongen var som bortblåst. Man har inte värvat särskilt bra inför den här säsongen och förlusten av Kike Sola (till just Athletic) tror jag kommer bli väldigt dyrbar.

Det är dessutom skadebekymmer hos bortalaget som får klara sig utan Flaño, Satrústegui, Lolo, Nino, Cejudo och De las Cuevas idag. De två sistnämnda spelade öppningsmatchen och är riktigt tunga avbräck!


Athletic har ett spännande lag offensivt och jag tror det kommer bli en ordentlig rusning framåt från start ikväll. Man har en fanatisk hemmapublik i ryggen och med hjälp från dessa tror jag att man kommer smälla in minst två bollar på Osasuna. Betssonerbjuder 1,77 för det här spelet och det får sig en tyngre insats.

Uppdatering: Matchen spelas i San Sebastián då nya San Mamés inte står klart ännu, men det blir garanterat stort stöd till Athletic då över 300 bussar med fans beräknas åka dit. En supportskara som Osasuna knappast kommer ha på plats.

/e@sy