Vi avslutar kvällen i Baskien och på nya San Mames där Athletic Bilbao gästas av Malaga. Full fart att vänta som vanligt när Athletic spelar på hemmaplan, och en del defensiva avbräck hos lagen gör att jag tror på mål.

  • Match: Athletic – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao har visat fin form på slutet och placerar sig just nu på en 8:e plats i La Liga. Ser vi fem omgångar tillbaka så har baskerna plockat fyra segrar, där bortamatchen mot Granada (0-2) är enda plumpen. Det är hemma på San Mames laget är som bäst och det tycker jag även att man visat den här säsongen med raden 4-0-2. De två förlusterna har kommit mot Real Madrid (1-2) och Barcelona (0-1), vilket inte är mycket att snacka om. Visst ska det finnas goda chanser till tre poäng även idag, men jag är inte helt övertygad om att man grejar detta. Athletic sätter alltid full fart framåt inför den fanatiska hemmapubliken och med bra utdelning skulle man kunna kliva över den här linan själva. Aduriz är stekhet och runt omkring sig har han mycket vassa fotbollsspelare. Men kikar vi bakåt saknar hemmalaget Laporte på mittbacken idag, och det tycker jag är ett gigantiskt avbräck. Gurpegi, som troligtvis ersätter, är ingen sprinter direkt och kan få problem i 1 mot 1 lägen.
Förutom Laporte stryker vi även Muniain och Ibai Gomez sedan tidigare, vilket inte är några större avbräck.

Athletic_200x200malaga_200x200

Malaga har haft en mindre lyckosam start på säsongen då laget placerar sig på nedflyttningsplats med endast 10 inspelade poäng. Det är framförallt målskyttet som inte alls fungerat, då laget står på endast sju mål framåt efter 13 spelade matcher. Det saknas inte chanser tycker jag, men skärpan i avsluten har definitivt saknats, och dessutom har laget haft en del skadebekymmer framåt i planen. Nu är det bättre på skadefronten och med två mål i senaste matchen mot Granada (2-2) så kanske man fått lite självförtroende i de avgörande lägena. Men kikar vi bakåt så var det inte bra mot Granada senast och här kommer man bli ansatta under hårt tryck. Defensivt finns det en del avbräck hos gästerna som saknar defensiva mittfältaren Camacho sedan tidigare, och nu saknar man även dennes ersättare Tissone som är avstängd. Det innebär ett lite offensivare mittfält från Malaga, vilket inte alls är någon nackdel för spelet.
Förutom Camacho och Tissone stryker vi även Boka, Horta och Tighadouini.


Som jag redan nämnt kan Aduriz och co klara den här linan på egen hand, men jag tror även att Malaga kan vara med och bidra. Laporte är ett stort avbräck för hemmalaget och där kan Malaga ha sin chans till poäng. Vi testar spel på över 2,5 här med en tyngre insats.

/e@sy