Mållöst på den spanska solkusten förra veckan och vi reser nu uppåt i landet till Baskien och Bilbao. Athletic har en fiaskosäsong hittills och ett avancemang i cupen skulle kunna vara ett litet plåster på såret. Men jag är tveksam till om baskerna fixar detta.

  • Match: Athletic – Malaga
  • Spel: Att kvalificera sig – Malaga
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao har som jag nämnde inte haft någon större lycka den här säsongen. Den började med uttåg ur Champions League och i ligaspelet placerar sig baskerna först på en 13:e plats. Det är endast fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket och laget har en mycket viktig bortamatch mot Levante till helgen. Det kommer roteras idag och precis som i de två senaste cupmatcherna så förväntas unga anfallaren Williams ta plats istället för Aduriz. Det är givetvis bara hur tongångarna går i de spanska tidningarna, men jag tror inte det är en omöjlighet. Aduriz har haft en del skadebekymmer under säsongen och Athletic vill nog ogärna klara sig utan honom i ligaspelet framöver. Athletic är heller inte den maktfaktor man tidigare varit hemma på San Mamés. Raden 3-3-4 med förluster mot bland annat Elche och Cordoba imponerar inte.

Inga större bekymmer hos hemmalaget idag som kommer till spel utan anfallare Viguera.

athletico_bilbao@2xmalaga_cf@2x (1)

Malaga har, till skillnad från Athletic, gjort en kanonsäsong så här långt. Inte det namnkunnigaste laget i La Liga direkt, men det har stämt bra ute på planen. 7:e plats i ligan just nu och kvartsfinal i spanska cupen tror jag att fansen är nöjda med. Nu ser inte det inte ut som Malaga har någon toppform direkt om vi kikar på senaste resultaten, men det har varit tufft motstånd. Villarreal (1-1) och Sevilla (0-2) är inga lätta motståndare och förra helgen spelade man oavgjort mot just Athletic (1-1) på San Mames. Jag tycker det är fördel Malaga här med tanke på att man höll nollan på hemmaplan. Pillar man in en boll på Athletic i afton så måste hemmalaget in med minst två för att avancera vidare.

Skadeläget har ljusnat hos Malaga som har både Weligton samt Sergio Sanchez tillbaka i speldugligt skick efter lite bekymmer på slutet. Även nyförvärvet Javi Guerra finns tillgänglig för spel efter att ha varit avstängd i första mötet.


Athletic har inte spelat bra på slutet och jag tycker därför att laget är lite väl stora favoriter här. Malaga är ett mycket bra lag och ska ses med hyfsade chanser att ta sig vidare ikväll. Vi testar en mindre insats på detta och fyller möjligen på efter startelvorna släpps.

/e@sy