Europa League ikväll och match på San Mames mellan hemmalaget Bilbao och gästerna Lokomotiv från Moskva. Ryssarna har 2-1 att gå på från första mötet och har således ett litet försprång här, men att rubba Bilbao i sin egna hemmaborg är otroligt svårt. Går för ett asian-handicap här då jag tycker mig ha bra koll på vilket lag som vinner.

  • Match: Bilbao – Lokomotiv
  • Spel: Bilbao -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.88 @ ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Bilbao har matchats otroligt hårt på slutet och för eller senare kommer detta slå tillbaka mot laget. Jag trodde man skulle få det riktigt svårt senast i ligan mot Malaga, något man också fick trots en 3-0 vinst. Malaga var det klart bättre laget och kunde haft både 3,4-0 med sig in i halvtid. Nu lyckades trots allt Bilbao reda ut stormen genom tre snabba mål i andra, vilken tyder på en bra styrka och en vilja i laget. Hemma på San Mames är man otroligt starka och har faktiskt inte förlorat här på sina tio senaste framträdanden, 8 vinster och 2 kryss har det blivit. Vi får faktiskt gå tillbaka till 27/11 för att hitta den senaste förlusten på hemmagräs, 0-1 mot Granada blev det då.

Tränare Bielsa har gått ut med att matchen ska vinnas och det absolut bästa laget kommer finnas på planen. Enda avbräcket är vänsterback Aurtenetxe som är avstängd här, detta tros lösas genom att De Marcos eller Toquero går ner och tar vänsterbacken, två väldigt offensiva val om man väljer nån av dessa.

Lokomotiv Moskva kan jag i ärlighetens namn inte särskilt mycket om. Man har mestadels ryssar i laget som kryddats med en del importer för att få till spetsen. Den ryska ligan är sedan flera månader över och Lokomotiv har harvat runt och spelat en massa träningsmatcher i väntan på dessa matcher, något som givetvis är en nackdel för att kunna få det verkliga matchtempot i kroppen. Senast mot Bilbao gjorde man en hyfsad match utan att imponera allt för mycket. Man ska då tänka på att matchen spelades i sträng kyla (spanska mått mätt) och på en konstgräsplan. Man fick dessutom en riktigt billig straff i mina ögon, något som var matchavgörande då Lokomotiv kom in i matchen tack vare den.

I Lokomotiv finner vi den forna Zaragozaspelaren Alberto Zapater som valde att flytta till kylan förra året. Han har uttalat sig i spansk press om vad han fruktar mest i Bilbao, och det är ingen spelare om ni tror det, utan atmosfären på San Mames. Han vet att sitt lag kommer få en riktigt jobbig kväll på alla sätt och vis.

——————————————————————————

Bilbao kommer trycka gasen i botten här och jag tror Lokomotiv kommer finnas kvar i startgroparna. Nu är det inte minusgrader på en konstgräsplan i Ryssland längre, utan San Mames, där Bilbao vunnit 8 av sina 10 senaste matcher. Detta ska man fixa med ett par bollar!

/e@sy