Match på nya San Mames i afton där Athletic Bilbao tar emot Linense i returmötet av cupen. Hemmalaget är så gott som klara efter 2-0 i första mötet och man kunde tänka sig att Valverde skulle vila många nyckelspelare idag. Men matchtruppen är riktigt stark och här kan det bli tennissiffror till slut!

  • Match: Athletic – Linense
  • Spel: Athletic -2,5
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao har haft lite blandade resultat på slutet där de två senaste ligaomgångarna endast inneburit en poäng, detta näst senast hemma mot Malaga (0-0). I förra helgens omgång blev det torsk på Vicente Calderon där Atletico Madrid (1-2) blev för starka till slut. Men trots att inte poängen trillat in så tror jag aldrig jag sett Athletic bättre än nu. Mot Malaga blev San Jose utvisad i ett tidigt skede av matchen och trots detta så var baskerna det bättre laget. Mot Atletico Madrid så styrde Valverdes mannar stora delar av matchen, men några misstag innebar noll poäng i slutändan. Det är inte många lag som åker till Vicente Calderon och styr spelet ska vi komma ihåg, så Athletic är riktigt bra för tillfället. Ikväll är det cupen och som jag nämnt är matchtruppen ruskigt stark, det går inte att få ut en svag elva från dessa herrar. På hemmaplan mot ett lag från tredjeligan förväntar jag mig därför en kross ikväll. Det brukar även vara full fart framåt i 90 minuter på San Mames, vilket innebär att det kan bli en mycket lång kväll för gästerna.
Valverdes trupp till dagens match: Iraizoz, Laporte, Eraso, San José, Beñat, Kike Sola, De Marcos, Iago Herrerín, Susaeta, Williams, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Aduriz, Raúl García, Balenziaga, Sabin Merino.

Athletic_200x200linense

Linense håller alltså till i den spanska tredjeligan till vardags, där laget har stora bekymmer för tillfället. Nu är formen ganska god i ligaspelet med tre vinster på de fyra senaste matcherna, men en 14:e plats är inte alls bra. Dessutom ska det nämnas att två av dessa tre segrar kommit mot bottenlagen Betis B och Almeria B, så vi ska inte lyfta upp dagsformen allt för mycket. Till helgen har Linense bortamatch mot Jumilla, som placerar sig på en nedflyttningsplats fem poäng bakom Linense. En mycket viktig match med andra ord och en match som tränare Rafael Escobar lär ha fokus på. Avancemang i cupen är ju bara att glömma efter 0-2 på hemmaplan, vilket innebär att Linense måste in med minst tre mål för att ta sig vidare. Tre mål på San Mames gör inte ens lag som Barcelona och Real Madrid på beställning. Kikar vi till den grupp som Linense spelar i så hittar vi Villanovense två pinnar bakom i tabellen, vilket var Barcelonas motstånd i cupen. Där vann Barcelona med hela 6-1 på hemmaplan utan att förta sig, och det är siffror jag tror vi kan få se även här.
Inte fått tag i någon skadeinfo hos gästerna men det spelar heller ingen roll för mitt spel.


Oväntat stark trupp från Valverde som ska göra slarvsylta av ett lag från tredjeligan. Gästerna har som sagt en viktig ligamatch till helgen och dessutom är det en lång resa upp till Baskien. Athletic -2,5 spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy