På lördagskvällen har vi match på nya San Mames då Athletic Bilbao gästas av Levante. Baskerna inledde ligaspelet med en förlust på bortagräs mot Malaga, en förlust som jag tror att ett svagt Levante kommer få betala dyrt för.

  • Match: Athletic – Levante
  • Spel: Athletic -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,08 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao fick som sagt stryk i öppningsmatchen mot Malaga (0-1), i en match där jag tycker att baskerna underpresterade en smula. Malaga är inget skitlag den här säsongen och har man inte rätt fokus så åker man dit mot ett sådant lag. Nu skulle man dock ha med sig en pinne hem efter ett sent kvitteringsmål, som dömdes bort av ännu okänd anledning. Men jag hade lite på känn att Athletic skulle få det tufft mot Malaga, detta av flera orsaker. Till att börja med så var det bortagräs, där man är betydligt sämre än hemma i Baskien. För det andra så hade man precis spelat en tuff bortamatch mot Napoli i Champions League, och kanske även hade returen i skallen. Nu gick man vidare från det bortamötet och jag tror det är viktigt inför den här matchen, hade man åkt ur hade det kanske tagit tid att smälta. Man får tre dagars vila inför den här ligamatchen och det är ett stort plus att man inte varit ute och rest i veckan. Hemma på San Mames är man som sagt urstarka och verkligen sköljer över sina motståndare. Det spelar ingen som helst roll om man leder med ett par bollar, utan det är framåt man vill hela tiden. Sedan har man även en av Spaniens hetaste målskyttar i dagsläget, 33-åringen Aritz Aduriz. Han satte två strutar på Napoli och har sett grymt stark ut under hela försäsongen.
Man hade inga skador inför CL-matchen och jag har heller inte läst om några nya avbräck.

Athletic_200x200levante_200x200

Levante levde gott på sin starka defensiv förra säsongen, där tränare Caparros hade en spelidé som gott och väl kan kallas för grisfotboll. Man var utspelade i så gott som varje match, men på något vis så lyckades man hamna i mitten av tabellen. Men Caparros har lämnat laget nu, vilket jag tycker man kunde se på öppningsmatchen. Helt plötsligt skulle Levante börja spela fotboll igen, vilket man absolut inte har något material till. Man var utspridda över hela planen och hade bara Villarreal haft lite skärpa i avsluten så hade man gjort fyra mål på den inledande kvarten. Nu slutade matchen 0-2 till slut, vilket är väldigt smickrande siffror för ett mycket blekt Levante. Man träffade stolpen i slutskedet av matchen, i övrigt hade man knappt en halvchans under 90 min fotboll. Att man då ska åka till en av de tuffaste bortamatcherna i ligan och plocka poäng, det tror i alla fall inte jag på.
Med största sannolikhet så missar kapten Juanfran helgens match, då han inte tränat något under veckan. Han saknades även mot Villarreal och det märktes i försvarslinjen. Inte heller mittfältare Gavilan ser ut att komma till spel. Viktiga Diop är tillbaka från avstängning, men det ryktas om att han vill lämna klubben innan transferfönstret stänger, så hur stor fokus har han just nu?


Efter förlusten mot Malaga så tror jag att Athletic bara blåser hem den här matchen, det kan mycket väl bli stora siffror. Det jag såg av Levante i öppningsomgången var bedrövligt och i en av de tuffaste bortamatcherna ska man inte ha något att hämta. Testar därför en insats strax över medel på Athletic -1 till 2,08 hos Unibet. Passa på innan det oddset sjunker, vilket det gjort hos samtliga andra bolag.

/e@sy