Match på härliga San Mames idag där Athletic Bilbao gästas av Levante. Ser vi till hemmalagets senaste resultat ser det inte särskilt bra ut, men jag skulle nog säga att Athletic har absolut toppform för stunden. Levante kommer få det tufft här!

  • Match: Athletic – Levante
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,60 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Athletic Bilbao ligger på en blygsam 9:e plats i La Liga och har bara plockat en pinne på de två senaste matcherna, en poäng som kom i senaste hemmamatchen mot Malaga (0-0). Men det var en match där baskerna åkte på ett tidigt rött kort, och ändå spelade man jämnt med Malaga. I senaste ligaomgången blev det förlust på bortagräs mot Atletico Madrid (1-2), men även där stod Athletic för en mycket bra insats. Baskerna styrde faktiskt större delen av matchen, vilket inte många lag gör på Vicente Calderon. Nu är det hemmaplan och jag tycker det är hemma på San Mames som laget göra sina bästa matcher. Det är alltid fullt ös framåt och chanser skapas på löpande band. Eftersom laget tar sig fram via kanterna så skapar man även en massa hörnor allt som oftast, och där är man ligans vassaste lag. Aduriz, Raul Garcia, San Jose, Gurpegi och Laporte är herrar som är otroligt starka i luftrummet. Så nästan varje fast situation leder till farligheter.
Hos hemmalaget stryker vi idag Sabin, Elustondo, Iturraspe, Lekue och Ibai Gomez som alla går skadade. Men det är inga större avbräck förutom Iturraspe. Ett mycket starkt lag kommer stå på planen idag.

Athletic_200x200levante_200x200

Levante har inte haft någon större lycka den här säsongen och placerar sig just nu som jumbo i La Liga på 11 inspelade poäng. Nu har förvisso laget två raka bortamatcher med poäng, men varken Sporting Gijon (3-0) eller Espanyol (1-1) håller samma klass som dagens motstånd. Innan dessa två matcher hade Levante tre raka 3-0 förluster på bortagräs mot Getafe, Real Madrid och Valencia. Siffror som det mycket väl kan bli idag. Med den tabellposition laget har så kan man heller inte komma till San Mames och ställa upp ett handbollsförsvar och leta efter en poäng. Man måste gå för segern och det tycker jag talar ännu mer för minst två hemmamål. Kapten Juanfran går fortfarande skadad och det tycker jag är ett väldigt tungt avbräck. Han har en hel del rutin i sig och styr backlinjen hos Levante. Dessutom stryker vi både Nikos och Trujillo, så Levante har inte överdrivet många alternativ i försvarslinjen idag.
Förutom de defensiva avbräcken stryker vi även anfallaren Victor som går skadad.


Athletic har spelat riktigt bra på slutet utan att få utdelning, och det tror jag man får idag. Hemmalaget lär sätta tryck på Levante redan från minut ett och efter 90 minuter fotboll tror jag helt klart vi fått se minst två hemmamål. En tyngre insats åker in på spelet!

Testar även 2/10 units på Athletic Bilbao över 2,5 mål till 2,85 hos unibet.

/e@sy