Match på härliga San Mames i afton dit Las Palmas letat sig för att spela mot Athletic Bilbao. Det blir alltid hög fart med anfallsfotboll i fokus när baskerna spelar på hemmaplan, och med sin bästa försvarare borta idag så förväntar jag mig en hel del mål i matchen. Häng på!

  • Match: Athletic – Las Palmas
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Athletic Bilbao har sett ruskigt vassa ut på slutet och dem tog en välförtjänt trepoängare borta mot Celta Vigo (1-0) i den senaste omgången. Det är offensiven som är lagets stora styrka tycker jag där det inte längre handlar om enbart Aduriz. Man har en Williams som blommat ut ordentligt, ett vasst nyförvärv i form av Raul Garcia och sedan finns nu även Muniain tillbaka från skada. Sedan kan vi även nämna Susaeta som jag gillar skarpt. Kikar vi defensivt tycker jag hela försvarslinjen hålls uppe tack vare ynlingen Laporte, som kommer bli en mittback av absoluta världsklass en vacker dag. Men han är avstängd i dagens match och det är ett gigantiskt avbräck tycker jag. Athletic stormar alltid framåt helt huvudlöst hemma på San Mames, och då gäller det att man har ordentlig uppbackning bakåt i planen. Las Palmas har en del kvicka spelare att ställa om med, så där får garanterat hemmalaget passa sig.
Förutom Laporte stryker vi även Benat, Boveda och Ibai Gomez. Benat tycker jag är ytterligare ett avbräck defensivt då han skapar en fin balans från sin mittfältsposition.

Athletic_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas har haft det tufft som nykomlingar och framför allt har man haft det tufft med målskyttet, med endast 12 mål innan förra omgångens match hemma mot Granada. Men där blev det vinst med hela 4-1 och jag tror det var väldigt viktigt för laget att få islossning, vilket lär ge ett stärkt självförtroende här. Jonathan Viera har varit riktigt bra på slutet och sedan tycker jag det finns intressanta spelare framåt hos ölaget i bland annat Araujo, Wakaso och El Zhar. Det är spelare som kan sticka iväg och skada Athletic i kontringarna, men det är inga herrar som är överdrivet bra i försvarsspelet, vilket kommer krävas idag. Athletic sätter ett vansinnigt tryck på sitt motstånd hemma på San Mames och där har jag svårt att se hur Las Palmas ska orka stå emot. En dag med riktigt bra utdelning så kan Athletic lösa den här linan helt på egen hand.
Hos gästerna stryker vi idag Mesa, Hernan, Bigas, Alcaraz, Willian, Lopez och Castellano. Mesa är utan tvekan ett stort avbräck, men i övrigt så tycker jag Las Palmas har vettiga ersättare för resterande.


Som jag skrev är det alltid bra fart på San Mames och det, tillsammans med att Laporte saknas, gör att jag gillar överspelet här. Las Palmas fick en stor portion självförtroende i anfallsspelet i förra omgången och är inte alls helt borta här. Tung insats på spelet!

/e@sy