Lunchmatch i Spanien under söndagen där vi beger oss mot nya San Mames för att kika till Athletic Bilbao – Granada. Det är full fart framåt som gäller när baskerna spelar på hemmaplan och när man idag saknar sin bästa försvarsspelare så tror jag på ett målkalas. Häng med!

  • Match: Athletic – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Athletic Bilbao har stått för en fullt godkänd säsong hittills då laget placerar sig på en 7:e plats med 47 inspelade poäng. Laget har ett klart grepp om den sista platsen till Europa League, men det finns även möjligheter att nå Champions LeagueVillarreal tappat en hel del poäng på slutet. Inget att förlora för baskerna med andra ord och som jag redan nämnt är det alltid full fart framåt som gäller på hemmaplan. Det har blivit en del storsegrar på hemmaplan den senaste tiden där både Betis (3-1), Deportivo (4-1) samt Eibar (5-2) besegrats. Så visst har Athletic en anfallskraft som kan lösa den här linan på egen hand. Men nu saknar laget mittback Laporte som är långtidsskadad, och det är inga bra nyheter. Han håller ihop försvaret hos Athletic och utan honom tror jag att Granada kan vara med och bidra till överspelet idag.
Förutom Laporte stryker vi även Ibai och Muniain som går skadade, vilket inte är några större avbräck.

Athletic_200x200granada_200x200

Granada har spottat upp sig på slutet och parkerar just nu på en 17:e plats i tabellen, vilket är säker mark. Men det är otroligt jämnt i botten av tabellen så självfallet mår Granada väldigt bra utav en trepoängare i dagsläget. Anfallsmässigt så har man även kapacitet att störa Athletic idag, men frågan är om man verkligen orkar stå emot defensivt. Det är väldigt virrigt i backlinjen hos Granada allt som oftast och med 56 insläppta mål under säsongen så snittar man nästa två insläppta per match. Det vinner man inte många matcher med. Laget kommer närmast från en 2-2 match mot Rayo där det bjöds på massor av chanser, vilket det oftast gör när Granada spelar. El Arabi med båda målen i den matchen och han verkar siktat in sig när vi nu är inne på slutspurten av säsongen.
Hos gästerna stryker vi anfallaren Success som är avstängd och inte heller Edgar Mendez kommer till spel. Två små avbräck offensivt men samtidigt så har Granada många anfallare att fylla på med.


Jag förväntar mig offensiv fotboll från hemmalaget här och då tror jag inte Granada är sena att haka på. Laporte är ett tufft avbräck för Athletic och utan honom på planen tror jag vi sticker över 2,5 mål. Insats strax över medel!

/e@sy