Fredagsmatch i la liga där vi beger oss till San Mamés för att kika till mötet mellan Athletic och Granada. Det är klasskillnad mellan dessa lag i mitt tycke, och när ena lägret dessutom saknar ett par viktiga kuggar i defensiven så är jag säker på min sak!

  • Match: Athletic – Granada
  • Spel: Athletic -1 (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao har haft en kanonsäsong så här långt och ligger på en fjärdeplats i la liga, en plats som innebär att man får kvala till CL om man lyckas behålla den. Men man har både Villarreal och Sociedad jagandes fyra poäng bakom, så man får absolut inte slappna av något. Formen är ok hos laget och i senaste omgången städade man av jumbon Betis på bortagräs med 2-0. Nu fick man lite hjälp av ett par röda kort i den matchen, men jag tror att baskerna ordnat tre poäng vilket som. Näst senast fick man lite oväntat stryk på hemmagräs mot Espanyol (1-2), vilket var den första förlusten på San Mamés i ligaspelet denna säsong. Man var inte riktigt på tårna i den matchen och även fast man skapade lägen för att vinna matchen så var det ett litet bottennapp. Jag tror att den insatsen ger rejäl tändvätska åt hemmalaget här som inte vill göra sina trogna fans besvikna ännu en gång. Anfall är bästa försvar och det är något som Athletic går efter väldigt hårt på hemmagräs, här är det fullt ös framåt i 90 minuter som gäller. Man har även blivit bättre i försvarsspelet där en rutinerad Gurpegi och en mycket lovande Laporte bildar ett stabilt mittbackspar.

Både Benat och Toquero är tillbaka från skada hos hemmalaget, men lär knappast lägga beslag på någon startplats. Även anfallare Aduriz är tillbaka efter avstängning. I övrigt inga nya avbräck vad det verkar.

Athletic

Granada kan inte vara nöjda med sin säsong så här långt då man placerar sig på en 13:e plats i tabellen. Med tanke på att man öppnade plånboken inför säsongen och värvade in en del stjärnspelare så hade i alla fall jag förväntat mig mer av laget. Men man känns inte som ett lag och det är nog där det stora problemet ligger. Man kan spela otroligt bra vissa matcher och verkligen köra över sina motståndare, men det är oftast i billigare sällskap. Stöter man på lite tuffare gäng och släpper in ett par mål så packar man oftast ihop fullständigt och ser helt ointresserade ut. Man kommer bli satta under väldigt hårt tryck i den här matchen och jag tror helt enkelt inte man har tillräckligt med karaktär i laget för att orka stå emot detta. Formen är dessutom urusel där man samlat på sig fyra förluster på de fem senaste matcherna, endast en hemmavinst mot Betis (1-0) kan man skryta med den senaste tiden. På resande fot ser det inte bättre ut där man har fyra raka nederlag på bortagräs.

Defensiva bekymmer hos gästerna som saknar mittback Murillo (avstängd) och defensiva mittfältaren Fran Rico (skadad). Detta är två spelare som är givna i en startelva och det är givetvis hårda avbräck för Granada.


Det ska inte vara något snack om saken här då Athletic borde vara väldigt revanschsugna efter senaste hemmaförlusten, man är även det klart bättre laget av dessa två. Man ska vinna den här matchen och med de avbräck som Granada har så tror jag man gör det med minst ett par bollars marginal. Insatsen tillbaka om Athletic bara skulle vinna med uddamålet!

/e@sy