Fin match på nya San Mames idag då Granada gästar Athletic Bilbao. Hemmalaget, som spelade Champions League tidigare i veckan, saknar här sin absolut viktigaste kugge i försvaret. Det tror jag innebär att vi kan få se en del mål i den här matchen.

  • Match: Athletic Bilbao – Granada
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Athletic Bilbao spelade som sagt match i Champions League så sent som för tre dagar sedan, då man fick 0-0 hemma mot ukrainska Shakhtar Donetsk. Trots det mållösa resultatet så var det otroligt högt tempo i matchen och man kan nog fråga sig om det sitter kvar i benen hos en del spelare. Jag tänker då främst på en sådan som mittback Gurpegi, som börjar bli till åren och kanske inte återhämtar sig särskilt kvickt. Just Gurpegi tycker jag har ett väldigt tacksamt jobb i Athletic där han får kampera ihop med talangen Laporte på mittbacken. Laporte är en av ligans bästa mittbackar redan nu och han styr hela försvaret hos baskerna. Nu är han skadad i dagens match och kommer inte till spel, vilket är otroligt dåliga nyheter för Athletic. Ersättaren San Jose är ungefär samma speltyp som Gurpegi, ingen sprinter med andra ord. Athletic spelar otroligt offensivt på hemmagräs, så man kommer få se upp när spelet vänder idag. Offensivt finns det dock inte mycket att klaga på hos baskerna idag, man har tillräcklig styrka för att lösa den här linan på egen hand en bra dag. Susaeta och Muniain på kanterna och en Aduriz i mitten kommer att skapa chanser alla dagar i veckan. Sedan tycker jag även vi ska nämna mittfältare Benat som spelar bakom Aduriz. Han hade en otroligt svag fjolårssäsong där han såg helt slut ut som spelare, men han har visat vad han kan i öppningen av den här säsongen.
Förutom Laporte så stryker vi även Ibai Gomez och Aketxe idag.

Athletic_200x200granada_200x200

Granada var illa ute förra säsongen och klarade sig kvar med ett nödrop till slut. Till den här säsongen har man återigen öppnat plånboken och värvat in en hel del spelare, där bland annat Daniel Larsson anslutit från Valladolid. Men vår enda svensk i La Liga har dock inte ens fått sitta på bänken hittills, då konkurrensen på anfallssidan är benhård i Granada. Det hjälper knappast Larsson att man nyligen plockade in Jhon Cordoba också, vilket är en mycket intressant spelare. Inledningen på säsongen har varit mycket god för Granada, där man är ett av sex lag som är obesegrade så här långt. Man inledde med en seger mot Deportivo (2-1) och sedan har man två raka kryss på kontot då Elche (1-1) och Villarreal (0-0) stått för motståndet. Idag står man inför den svåraste uppgiften hittills då San Mames är en av de tuffaste arenorna att spela på, men jag räknar inte alls bort Granada här. Det kommer nog bli ett väldigt böljande spel med chanser åt båda håll, och då kommer det avgöras på vilka som är mest effektiva, där Granada har en del att jobba på ännu. Men har anfallare Ortuno och Success (ligans bästa namn?) vaknat på rätt sida idag så tror jag man kommer bidra till det här överspelet och möjligen få med sig poäng hem.
Hos gästerna stryker vi endast anfallare El Arabi, som fortfarande går skadad.


Det brukar bli riktigt bra fart på San Mames där anfallsfotbollen alltid står i fokus, vilket jag även förväntar mig idag. Hemmalaget kan som sagt lösa den här linan på egen hand en bra dag, men jag tror Granada kommer hjälpa till i och med att Athletic saknar Laporte på mittbacken. Minst tre mål i matchen alltså och en medelinsats är det som gäller.

/e@sy