Två matcher i Spanien idag och vi öppnar på San Mamés där Athletic tar emot Granada. Hemmalaget har blossat upp till lite väl stora favoriter så jag väljer att gå på ett annat spel här.

  • Match: Athletic – Granada
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao vet man inte riktigt var man har den här säsongen och därför lockas jag inte alls av oddset kring 1,70 på den raka ettan. Visst kan man stå för riktigt bra prestationer på hemmagräset, till exempel när man slog Atlético med 3-0 eller nu senast då Valencia slogs tillbaka med 1-0. Men man har också gjort ett par riktiga bottennapp på San Mamés på sistonde med 0-4 i baken mot Espanyol och 1-3 i derbyt mot Sociedad. Det här laget har en bra offensiv och det känns väl högst troligt att man gör mål på Granada idag som sällan täpper till på resande fot. Men när det här laget stormar framåt till publikens vrål så lämnas det oftast stora hål i försvaret, och det är väl där Athletics stora problem legat den här säsongen. Av de tio senaste hemmamatcherna så har man faktiskt släppt in mål i sju av dessa.

Inga större bekymmer hos hemmalaget ikväll.

Granada har inte plockat en trepoängare sedan början på februari och det betyder att man är farligt nära nedflyttningsstrecket nu. Två raka kryss har man i ryggsäcken in här där man fick 0-0 mot Zaragoza och nu senast 1-1 mot Levante. Innan dessa kryss har man ett gäng snöpliga uddamålsförluster där motståndarlaget satt det avgörande målet i slutskedet av matchen. Det är väldigt sällan man blir rejält utspelade och det tror jag inte heller man blir ikväll. Det finns offensiv kvalité i det här laget med Ighalo, Aranda, Nolito och Buonanotte. Spelare som är fullt kapabla till att sänka Athletic ikväll och tysta hemmafansen.

Bortalaget får idag klara sig utan vänsterback Siqueira samt den offensive Torje. Helt klart ett avbräck defensivt med Siqueira men Torje har en fullgod ersättare i Buonanotte som fått sparsamt med speltid i sin nya klubb.


Förväntad matchbild som vanligt på San Mamés är att hemmalaget kommer ut starkt och sätter Granada under press. Något som kommer ge Granada möjligheten till att kontra och det är man bra på. Testar att båda lagen gör mål här med en medelinsats.

/e@sy