Efter två tuffa bortamatcher på rad så är det äntligen dags för Athletic Bilbao att bjuda på show hemma på San Mamés igen. För motståndet står ett formsvagt Getafe som inte fick någon direkt effekt av tränarbytet förra omgången. Det är klasskillnad mellan dessa lag och det ska visa sig på resultatet!

  • Match: Athletic – Getafe
  • Spel: Athletic -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/1o units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao fortsätter imponera stort och ser vi till de 10 senaste ligamatcherna så har laget bara åkt på en förlust, detta lite oväntat på hemmagräs mot Espanyol (1-2). Annars är man säkerheten själva hemma på San Mamés med raden 10-3-1 och en målskillnad på 33-14. Styrkan hos det här laget är att man drivs framåt likt en maskin på hemmaplan och aldrig låter sina motståndare få något andrum. Det är otroligt svårt att stå emot i 90 min och många lag har fått åka hem från Bilbao med stora siffror i baken. Nu var det ett tag sen man spelade på hemmaplan och man kommer närmast från två oavgjorda resultat på resande fot. Det har varit benhårt motstånd i form av Villarreal (1-1) och Valencia (1-1) i dessa matcher, så jag tror att man är väldigt nöjda med två poäng trots allt. Men mot ett formsvagt Getafe ska man vinna och med en fanatisk hemmapublik i ryggen så tror jag att man kan göra det med stora siffror. Man har en otroligt stark offensiv och när man inte har något europaspel att ta hänsyn till så innebär det oftast väldigt fräscha ben när man beträder planen. Nu saknar hemmalaget anfallare Aduriz i dagens match, vilket får anses som ett litet minus. Men samtidigt så kommer troligen Guillermo få chansen från start här och det är en väldigt intressant spelare.

Förutom Aduriz så stryker vi även Kike Sola och Ibai Gomez som dras med skador.

athleticbilbaofans

Glada miner och segercigarr för hemmafansen på San Mamés?

Getafe är ett av ligans formsvagaste gäng och har halkat ner till en 17:e plats, endast två poäng framför Valladolid som ligger under nedflyttningsstrecket. Det fick ledningen att agera och inför förra hemmamatchen mot Granada (3-3) så gjorde man ett tränarbyte för att väcka laget. Valet föll rumänen Cosmin Contra som har ett förflutet i Getafe som en stark defensiv spelare. Men någon direkt effekt fick man inte och även fast man fick igång målskyttet så var man totalt handikappade bakåt i planen. Man bjöd på en hel del lägen och då ska det sägas att Granada ändå saknade en hel del offensiva spelare i den matchen. Man kommer bli satta under betydligt tuffare prov i en av de svåraste bortamatcherna som finns, och då ska det bli väldigt intressant att se hur man pallar trycket. Jag tycker även att skadan på målvakt Moya är ett väldigt tungt slag för Getafe, då han räddat laget väldigt många gånger den här säsongen. Codina som nu startat två matcher (5 insläppta mål) på raken ger ett väldigt nervöst intryck och han är inte ens i närheten av den kapacitet som Moya har.

Förutom Moya så har man även ytterback Escudero (avstängd) och mittfältare Diego Castro (skadad) borta från den här matchen. Även Roberto Lago samt Juan Rodriguez har tränat lugnt under veckan, men beräknas vara i speldugligt skick till match.


Det ska egentligen inte vara något snack om saken här, utan jag tror att Athletic går in från start och fullständigt trycker ner Getafe i skorna. Det enda lilla minuset är att Aduriz saknas och därför håller jag även ner insatsen en smula. Men troliga ersättaren Guillermo är i en väldigt fin omgivning och han kommer han få fina chanser till att näta här. Athletic -1,5 spelas med en medelinsats!

/e@sy