Match på San Mames under söndagen där Athletic Bilbao gästas av Getafe. Två lag som redan är pressade att plocka en trepoängare och det tror jag kommer öppna upp den här matchen. Kan vi få se en del mål?

  • Match: Athletic – Getafe
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,60 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Athletic Bilbao har inte fått någon smakstart på säsongen med två raka förluster på kontot. Premiärförlusten mot Barcelona (0-1) är inte mycket att orda om, men den senaste bortaförlusten mot Eibar (0-2) var ingen bra prestation. Kanske kan det varit lite trött ben i den förlusten, då Athletic kvalade in till Europa League några dagar innan. Men nu har baskerna fått ladda batterierna under landslagsuppehållet och jag tror det kommer ut 11 väldigt hungriga hemmaspelare på San Mames idag. Laget måste börja plocka segrar och hemmafansen förväntar sig inget annat mot en motståndare som Getafe. Men i sin jakt på seger får man se upp, försvarsspelet såg inte bra ut mot Eibar senast och Getafe är inte så dåliga som många vill tro.

Hos hemmalaget stryker vi Boveda, Ramalho, Iturraspe, Muniain och Williams. Enda lilla avbräcket är Boveda som fått speltid i lagets två öppningsmatcher som ytterback. Nu blir det troligen De Marcos på ytterbacken och det är mer offensivt.

Athletic_200x200Getafe_200x200

Getafe har precis som Athletic två raka förluster på kontot, detta efter matcher mot Espanyol (0-1) och Granada (1-2). Men trots förlusterna så tycker jag att spelet har sett relativt bra ut, speciellt i öppningsmatchen mot Espanyol. Mot Granada vaknade laget lite väl sent, men även där skapades det en hel del chanser framåt. Nu har Getafe även värvat in serben Scepovic som kommer spetsa till offensiven ytterligare. Men kikar vi defensivt så är det den svaga länken hos Getafe. Mittback Alexis har sett sitt bäst före datum passera och dagens troliga kollega Velazquez är inte särskilt rutinerad. Sedan har vi även Vergini som drog på sig ett rött kort i första matchen och känns aningen oslipad. Sedan tycker jag att laget har ligans sämsta målvakt i Guaita.

Hos gästerna stryker vi skadade Yoda, i övrigt inga större bekymmer.


Två lag som törstar efter en trepoängare och det tror jag kommer spegla av sig på matchbilden. San Mames brukar kunna skapa ett bra tryck från läktarhåll och då brukar det även bli fartfyllda matcher. Vi testar en högre insats på över 2 mål i matchen med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy