Nya San Mames bjuder in till semifinal av Copa del Rey i afton då Espanyol gästar Athletic i det första mötet utav två. Baskerna lär tåga på framåt för att ge sig själva ett fint utgångsläge inför returen, och med lagets bästa mittback borta så tror jag därför att vi kan få se en del mål.

  • Match: Athletic – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.40 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao har haft en blytung säsong hittills och parkerar långt ner i tabellen på en 13:e plats. Det är bara att glömma en fin placering i ligan och istället försöka ta sig till final i cupen nu. Barcelona lär vänta i en eventuell final och över ett möte finns ändå möjligheten att rubba katalanerna, trots 2-5 förlusten i ligan nyligen. Jag förväntar mig ett mycket offensivt Athletic idag då man säkerligen vill åka till Cornella El-Prat med ett bra resultat i ryggen. Framåt är ändå baskerna riktigt vassa där Aduriz hitta målformen med tre strutar på de två senaste matcherna. Men defensivt var det verkligen bedrövligt mot Barcelona och stormar man huvudlöst framåt på liknande sätt idag så har Espanyol spelare som kan straffa detta.

Hemmalaget saknar dessutom mittback Laporte idag som är avstängd, vilket är ett väldigt tufft avbräck. Nu var inte fransmannen som bäst mot Barcelona ska sägas, men han drar ett otroligt tungt lass i de bakre ledet. Troligt mittbackspar blir istället Etxeita och Gurpegi i dagens match, vilket inte känns särskilt stabilt. Vi stryker även vänsterback Balenziaga vilket är ytterligare ett tufft avbräck bakåt. Inte heller Iturraspe eller Guillermo kommer till spel.

Athletic_200x200espanyol_200x200

Espanyol har två raka förluster i ligan och parkerar på en 9:e plats för tillfället. Men trots förlusterna så tycker jag ändå att spelet sett hyfsat ut, dessutom har man stött på tufft motstånd i form av Sevilla (2-3) samt Valencia (1-2). Espanyol har inte varit som bäst på bortaplan under säsongen och är faktiskt det sämsta bortalaget i hela La Liga med fem inspelade poäng. Det har även varit en hel del målglada matcher när laget befunnit sig på resande fot, med fem raka bortakamper där minst tre mål gjorts. Försvaret har inte alls varit lika stabilt som tidigare säsonger och det är ett försvar som kommer bli hårt testade idag. Men som jag nämnt har Espanyol kontringsskickliga spelare och det kan komma väl till hands i afton.

Lite defensiva bekymmer även hos gästerna där vi stryker ordinarie mittback Álvaro (avstängd) idag. Moreno går troligen in och ersätter på mittbacken, men mexikanen är ett frågetecken då han inte har spelat särskilt mycket under säsongen. Vi stryker även Abraham samt städgumman på mittfältet, Cañas.


Räkna med ett kokande San Mames i afton och jag tror det kommer spegla av sig ute på planen. Athletic kommer sätta fart framåt och det öppnar givetvis för kontringar åt Espanyol. Tror på en del målchanser åt båda håll och med defensiva bekymmer hos lagen ska vi då kunna kliva över 2,5 mål. Testar en insats strax under medel på detta och fyller på om startelvorna ser extra bra ut.

/e@sy