Match på San Mamés idag då Atheltic Bilbao ska ta emot Espanyol. Jag tycker mig hittat ett väldigt bra spel här och går in med en ganska tung insats. Ta rygg!

  • Match: Bilbao – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Athletic Bilbao ligger på en 14:e plats i dagsläget och det betyder att man är en pinne framför kvällens motståndare Espanyol. Därför är det väldigt förvånande att spelbolagen gjort Bilbao till klara favoriter här och värdet på 1×2 spelet ligger helt klart på en bortaseger. Men jag lämnar tankarna om vilket lag som står som segrare här och inriktar mig istället på ett överspel, något som alltid är intressant när Bilbao är i farten. Man har en otroligt fin offensiv med spelare som Susaeta, De Marcos, Muniain och Aduriz (bilden), spelare som tillsammans varit högst bidragande till att Bilbao nu gjort fem mål på de två senaste matcherna. Men bakåt är man bedrövliga i mina ögon och kvällens mittbackspar verkar bli San José tillsammans med ynglingen Laporte. Bättre än många andra alternativ man spelat med, men dessa herrar är inget jag skulle vilja hålla i när stormen blåser.

Gurpegi, Amorebieta, Ekiza och Fernando Llorente kommer inte till spel idag, så det är högst troligt att San José och Laporte inleder som mittbackar.

Espanyol har trummat igång ordentligt på slutet och har alltså tagit sig upp till en 15:e plats från den nedflyttningsplats man låg på för en sex omgångar sedan. Formen är med andra ord väldigt bra och kikar vi 9 senaste matcherna så har man raden 4-4-1 där förlusten kom i derbyt mot Barcelona. Precis som hos Bilbao tycker jag Espanyol är väldigt bra offensivt och mindre bra defensivt. Framåt har man bland annat spelare som Simao, Verdú och Garcia som oroar de flesta försvaren i ligan. Espanyol kommer ifrån ett målkalas (3-2) mot Levante i förra omgången och jag skulle inte bli förvånad om vi får se några liknande siffror här idag.

Víctor Sánchez och Javi López tillbaka från avstängning här, i övrigt inga avbräck.


Otroligt svårt att tippa 1X2 här som sagt, men det känns verkligen som detta kommer bli ett målkalas. Bilbao kommer storma framåt på San Mamés och Espanyol har alla verktyg i lådan för att kontra in ett par mål. Kikar vi fem senaste mellan dessa lag har vi resultaten 3-3, 3-3, 2-1, 2-1 och 2-1.

Blir även ett par sidospel i den här matchen:

Över 3,5 mål – 2,95 @ expekt – 2/10 units

Rött kort i matchen – 2,85 @ expekt – 1/10 units

Det är Carballo som dömer den här matchen och det är en av Spaniens absolut sämsta domare. Det i kombination med ett Espanyol som drar på sig ohyggligt många röda kort kan leda till en utvisning. Letar man målskyttar är San José och Verdú två roliga spel till fina odds.

/e@sy