Ännu en dag med spansk fotboll och här beger vi oss till San Mamés för mötet mellan Athletic Bilbao och Elche. Hemmalaget har en fin form för dagen och jag tror man kommer göra minst ett par mål här.

  • Match: Athletic Bilbao – Elche
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao fortsätter hänga på i toppen av tabellen och vid en vinst ikväll är man faktiskt bara tre pinnar bakom Real Madrid. En femteplats har man för tillfället och det är ungefär vad jag hade förväntat mig av laget så här långt. Ändå har man inte riktigt spelat på topp och främst spelet på resande fot har varit lite svajigt, det är även på bortagräs man inkasserat alla sina förluster (3) så här långt. Men man ska ha klart för sig att Athletic är ett helt annat lag hemma på San Mamés, man är även obesegrade här med fyra vinster och ett oavgjort resultat. Ett facit som kanske borde varit fem vinster och det är verkligen härligt att se laget växla upp inför hemmafansen. Man stormar framåt på bred front och det finns inte på kartan att man skulle vara nöjda med ett oavgjort resultat, man vill bjuda på show här. I fyra av fem matcher på hemmaplan har man gjort minst två mål och det tycker jag även man ska göra idag.

I hemmalaget stryker vi idag Muniain, Kike Sola och målvakt Iraizoz. Tillbaka från skada är anfallare Ibai Gomez.

Athletic1

Elche trodde jag inte riktigt på inför den här säsongen då spelartruppen kändes otroligt svag, framförallt i defensiven. Men hittills har man gjort det helt ok och jag tror man är väldigt nöjda med en 12:e placering just nu. Men jag är ganska övertygad om att man kommer sjunka i tabellen framöver då man ställts mot ganska gynnsamt motstånd så här långt i ligan. Man har ett bra bortafacit men lag som Rayo, Almeria, Osasuna, Celta Vigo och Betis är rena promenaden jämfört med kvällens motstånd. Jag ställer mig fortfarande väldigt tveksam till försvaret hos Elche och mittbacksparet med Lombán och Botía är verkligen inte bra. Det här är en av de svåraste bortamatcherna man kan åka på och jag har verkligen svårt att se hur Elche ska orka stå emot.

I bortalaget stryker vi idag Albacar, Sapunaru och Boakye.


Förväntad matchbild är helt klart att hemmalaget kommer ut och verkligen sköljer över gästerna med en bred offensiv. Man skapar alltid en massa chanser hemma på San Mamés och har Aduriz någon som helst skärpa i avsluten idag så borde vi få se minst två hemmamål. Blir en relativt hög insats på det här spelet till 1,85 hos expekt.

Testar även ett par andra målspel på hemmalaget:

Athletic över 2,5 mål – 3,80 @ expekt- 1/10 units

Athletic över 3,5 mål – 9,00 @ expekt- 0,5/10 units

/e@sy